Knack Roeselare zeker van play-off-finale na winst tegen Menen

© VDB
Redactie KW

De landskampioen kreeg het niet cadeau van Prefaxis, maar kwam ook nooit echt in de problemen : 3-0 na 28-26, 25-22 en 25-19.

Prefaxis Menen slaagt er in deze play-offs niet in zijn rol van vorig seizoen te herhalen, toen het maar net uit de titelfinale werd gehouden. Het team van Alain Dardenne wilde er tegen Knack wel alles aan doen om van de laatste plaats weg te komen.

Bij Knack, dat bij winst al zeker kon zijn van de play-off-finale, startte Ruben Van Hirtum tussen de lijnen. De receptie-hoek verving de aan de rug licht geblesseerde Matthijs Verhanneman. Voor de rest de gebruikelijke basis bij Knack met Paulides, Coolman, Tervaportti, Rousseaux, Tuerlinckx en libero Dejonckheere. Coach Rousseaux zou ook geen enkele wissel doorvoeren. Bij Menen maakten Sinnesael, Cox, Radovic, Van Haarlem, Urnaut, Anachkov en libero Lemay de dienst uit.

Vier setballen

Het voor de West-Vlaamse derby matig opgekomen publiek zag in set één twee aan elkaar gewaagde ploegen. Via 4-4, 11-11 en 18-18 ging het naar 24-24 met een sterke Tuerlinckx en aan de andere kant van het net een foutloze Cox en Urnaut. Op het einde van de set pakte Knack uit met wat al zo vaak gelukt is in deze play-offs : er staan op de belangrijke punten, deze keer onder leiding van Tomas Rousseaux. Toch had de thuisploeg vier setballen nodig om de eerste set binnen te rijven: Tuerlinckx mepte de 28-26 op het bord.

In het begin van de set leek Knack door te stomen (5-1), maar Menen beende weer bij (5-6). De bezoekers gingen mee tot 11-11, maar met Paulides aan de opslag sloeg Knack een nieuwe kloof (16-11). Cox draaide niet meer bij Menen, maar Roeselare viel een tweede keer stil (18-16). Dichter kwamen de Grensjongens niet meer en het was Coolman die de tweede setbal verzilverde: 25-22.

Het spel verwaterde in de derde set. Knack bouwde bij 6-3 een driepuntenkloofje uit en gaf dat onder impuls van Rousseaux en Van Hirtum niet meteen uit handen (11-8, 15-12). Even sputterde Menen nog tegen, maar na de 16-14 ging het plots snel. Bij 24-19 sloeg Radovic van op de servicelijn buiten.

Bijna zeker van thuisvoordeel

Door deze overwinning is Knack niet alleen zeker van de play-off-finale, ook het thuisvoordeel in die titelfinale is zo goed als binnen. Knack telt nu 24 punten en dat zijn er met nog drie speeldagen te gaan al acht meer dan Antwerpen. De bekerwinnaar verloor wel met 3-1 in Maaseik, maar blijft de grootste kanshebber om het andere finaleticket in de wacht te slepen.

Zaterdag trekt Knack Roeselare naar Antwerpen. Woensdag komt Asse-Lennik op bezoek naar Schiervelde.

(LB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode edities Roeselare, Izegem, Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier