Knack Roeselare wint oefenwedstrijd in Lendelede met 0-3

Redactie KW

De landskampioen kon voor het eerst rekenen op zijn volledige kern, uitgezonderd de geblesseerde libero Stijn Dejonckheere. De setstanden tegen het team van Bart Hungenaert (ex-Knack) waren 15-25, 12-25 en 16-25.

Het duo Emile Rousseaux-Steven Vanmedegael begon aan de wedstrijd met de Finse spelverdeler Eemi Tervaportti, sinds enkele dagen terug van het WK in Polen. Ook Hendrik Tuerlinckx, Joppe Paulides, Arno Van de Velde, Matthijs Verhanneman en Tomas Rousseaux stonden in de basis. Bij afwezigheid van de geblesseerde Stijn Dejonckheere begon Gertjan Claes op de liberopositie.

De eerste set won Knack met 15-25 en ook in set twee en drie was het klassenverschil groot met het team van coach Bart Hungenaert, ex-speler en ex-assistent-coach van Knack Roeselare. Vanaf set twee kwamen Pieter Coolman en Leonis Dedeyne in de ploeg. Stijn D’Hulst, Ruben Van Hirtum en Pieter-Jan Creus mochten de derde set opdraven. In een vierde bijkomende set (20-25) mocht Tomas Rousseaux zich uitleven als opposite en werden Leonis Dedeyne en Gertjan Claes de receptie-hoekspelers.

Minitornooi

De volgende oefenwedstrijd van Knack Roeselare is op vrijdag 26 september. Dan speelt het thuis om 16 uur tegen Beauvais. Op zaterdag 27 september is er een minitornooi op Schiervelde met om 14 uur Knack – Calais en om 15.30 uur Knack – Waremme. De eerste wedstrijd met inzet is de Supercup op zaterdag 4 oktober. Op woensdag 15 oktober begint Knack aan de competitie thuis tegen Puurs.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier