Knack Roeselare wint eerste play-offwedstrijd

Knack Roeselare - Puurs : Hendrik Tuerlinckx en blok van Deroey (foto VDB / BART VANDENBROUCKE) © VDB

Het moest tegen Puurs in het eigen Schiervelde wel de eerste set aan de bezoekers laten, maar kwam nadien nooit meer in de problemen. De setstanden waren 22-25, 25-9, 25-11 en 25-15.

Knack zag zijn ruime voorsprong na de reguliere competitie herleid tot 1 punt op Antwerpen, 2 op Maaseik, 3 op Asse-Lennik, 4 op Puurs en 5 op Menen. Emile Rousseaux pakte nog eens uit met zijn basisploeg dus met Tervaportti aan de pass en Van Hirtum en Verhanneman als receptie-hoek. Paulides, Coolman, Tuerlinckx en libero Stijn Dejonckheere waren de andere starters.

Knack begon het best aan de eerste match van de play-offs en liep meteen 5-1 uit na onder meer drie blocks. Maar het werd al snel duidelijk dat het geen walk-over zou gaan worden voor de thuisploeg. Puurs knokte zich na iedere voorsprong van Knack (14-10, 20-17) terug in de set (17-17, 20-20) en gebruikte daarvoor alle middelen. Door ieder betwistbare fase aan te vechten en met hun overenthousiaste – op het randje van arrogante – houding brachten de bezoekers Knack wel wat van de wijs en veroverden zo ook de eerste set : 22-25.

In de tweede set kreeg Puurs lik op stuk van Knack. Met een betere opslagdruk en onder impuls van een aanvallend sterke Van Hirtum en een scorende Tuerlinckx ging het via 8-4 en 19-8 naar 25-9.

Tweemaal rood

Puurs klampte langer aan in set drie (4-4, 8-7), maar nu waren het Tervaportti en Coolman die hun ploeg op sleeptouw namen (13-8). Met Verhanneman aan de opslag ging het zelfs naar 16-8. Na eerder geel in de eerste set liet Puurs zich bij 18-10 en 21-10 opnieuw tweemaal van zijn kleinste kant zien, met terecht rood voor Kruyner en Rosiers. Knack liet zich deze keer niet vangen en Tuerlinckx maakte de set af met een ace : 25-11.

In de vierde set leken de overenthousiaste bezoekers eindelijk getemd en met Van Hirtum als uitblinker ging het via 25-15 naar 3-1. Al bij al een makkelijke overwinning tegen de ploeg van Claudio Gewehr, die zijn mannen duidelijk had opgenaaid voor de wedstrijd bij de landskampioen.

Winnaar van het weekend

Knack blijft door deze driepunter sowieso leider. Het ziet zijn voorsprong zelfs groter worden, want Antwerpen verloor met 3-1 in Lennik en Menen hield met dezelfde cijfers Maaseik onder de knie. Woensdag speelt Knack in en tegen Asse-Lennik, op zaterdag 15 maart komt Antwerpen op bezoek en vier dagen later staat de derby in Menen op het programma.