Knack Roeselare vlot voorbij Haasrode/Leuven

© VDB
Redactie KW

Op de vierde speeldag van de play-offs nam Knack Roeselare gemakkelijk afstand van Haasrode/Leuven in drie sets en setstanden 25-18, 25-9, 25-16. Roeselare telt ook al zeven punten bonus op het derde geklasseerde Antwerpen dat thuis met 1-3 verloor van Lennik dat tweede blijft met een achterstand van vier punten op Roeselare.

Coach Rousseaux roteerde weer en liet zowel Tervaportti als Paulides, Rousseaux en Verhanneman rusten. Met D’hulst aan de spelverdeling, Van de Velde en Coolman als centrumspelers, Claes en Van Hirtum op de receptie-hoek en Tuerlinckx op de opposite met Dejonckheere in het liberoshirt nam Knack de inleidende set rap een 9-3 voorsprong via Coolman en Claes waar aan de overkant van het net aanvallend weinig klaargemaakt werd. Knack stoorde immers met de service via Claes en Tuerlinckx die twee aces op rij sloeg. Coolman blokte de 14-5 bij elkaar die eerste beurt maar bij 18-10 liep het wat stroever en kon Haasrode van vier Roeselaarse onzuiverheden op rij profiteren om 18-14 te komen. Maar het volstond voor Knack om even door te duwen en eerste deelwinst in te schrijven.

Geen kentering ondanks wissels

Knack ging op zijn elan door de tweede set en via vijf blokpunten van Coolman solo of in duo werd het 7-0 en 14-3. Haasrode dus van het kastje naar de muur gespeeld en ook veelvuldige wissels brachten de kentering niet voor de bezoekers die lijdzaam een vernederende verdubbeling moesten slikken.

De derde beurt verliep dan aanvankelijk wel gelijk op tot 9-7 als vooral via het centrum en Van de Velde blokkend een 14-10 bijeengeslagen werd die geleidelijk aan naar de derde deelwinst doorgetrokken werd. Bij Roeselare kwam Dedeyne in het wedstrijdslot nog even in voor Tuerlinckx.

(RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier