Knack Roeselare verslaat Antwerpen in eigen huis met 1-3

Redactie KW

Antwerpen, dat in de bekerfinale door Lennik vernederd werd, kreeg er woensdagavond nog een mentale tik bij van Knack Roeselare. Dat speelde in een onuitgegeven opstelling met zijn jongere spelers de Antwerpenaars met 1-3 in het verlies.

Knack opende met 20-25 winst, de thuisploeg riposteerde met 25-21 maar Knack verdubbelde de derde beurt overtuigend met 17-25 om met het kleinste verschil de partij te beslechten de vierde beurt. Daarmee dreigt Antwerpen zijn tweede stek in de reguliere competitie prijs te geven aan Lennik.

Coach Rousseaux liet zowel Tervaportti, Tuerlinckx als Coolman maar ook Rousseaux en Verhanneman in de huppelhoek en opende de wedstrijd met D’Hulst aan de spelverdeling, Claes en Van Hirtum als receptie-hoek, Van de Velde en Paulides waren de centrumspelers van dienst en Dedeyne de opposite. Deze alternatieve opstelling belette niet dat Knack er zonder complexen tegenaan ging en de Antwerpenaars op een 2-8 achterstand speelde.

Die zaten blijkbaar nog met die striemende bekernederlaag in het hoofd en coach Verreth, die de ontslagen Kris Tanghe verving, kon zijn team niet vooruitstuwen. De Knack-youngsters daarentegen gingen fors door met storend serveerwerk van onder meer Van Hirtum en Claes via 10-16 naar 18-22 en eerste deelwinst.

Van de Velde in bloedvorm

De tweede set leek Antwerpen, dat zonder Moreau speelde en waarbij Verreth nogal wisselde met een opgetrokken servicedruk, naar 12-4 en 16-8. Knack, waar Verhanneman inkwam voor Dedeyne en de wedstrijd ook volmaakte, zette wel een tussentijdse 4-9 neer, maar de achterstand was te groot om alsnog te dreigen naar de verdubbeling. Ook al omdat Knack zich op enkele onzuiverheden liet betrappen.

Set drie leek een kopie van de inleidende beurt. Knack, met een schitterende Van de Velde, scoorde over de hele partij 15 punten, waaronder 7 op 9 aanvallend, 7 scorende bloks én een ace, en kwam 14-21 voor om gemakkelijk te verdubbelen.

De vierde beurt verliep dan meer gelijk op, tot Knack een 14-16 naar 14-19 doortrok. Bij 20-24 dreigde Antwerpen nog naar 23-24, maar Knack rondde gedecideerd af. Naast Van de Velde waren Van Hirtum met 17 en Claes met 13 punten outstanding, zowel serverend als in de afwerking.

(RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier