Knack Roeselare veegt Puurs van het terrein in openingswedstrijd

© VDB
Redactie KW

De eerste wedstrijd van het seizoen werd met makkelijke 3-0-cijfers gewonnen tegen Argex Duvel Puurs. De setstanden waren 25-18, 25-9 en 25-15.

De landskampioen moest enkele dagen langer wachten op zijn eerste competitiewedstrijd dan de concurrentie en de honger bij de jongens van Emile Rousseaux bleek groot. De coach koos voor de jonge Arno Van de Velde in het midden in de plaats van Joppe Paulides, die uit voorzorg aan de kant bleef en ook zoon en receptie-hoek Tomas stond in de basis. Ook Matthijs Verhanneman, Hendrik Tuerlinckx, Eemi Tervaportti en Pieter Coolman verschenen aan de eerste opslag. Libero van dienst was net als in de gewonnen Supercup Gertjan Claes, ter vervanging van de nog steeds geblesseerde Stijn Dejonckheere.

De automatismen bij het nauwelijks gewijzigde Knack Roeselare bleken in de eerste set intact te zijn gebleven en kapitein Hendrik Tuerlinckx nam zijn mannen meteen op sleeptouw. Via 3-0 en 11-5 ging het al snel naar 17-9. Puurs bleef op het einde van die eerste set nog even aanklampen, maar Matthijs Verhanneman smashte bij 24-18 de derde setbal tegen de grond.

Competitiedebuut Creus

In set twee was het verschil tussen beide ploegen nog groter. De bezoekers uit Puurs kregen maar geen vat op de Roeselaarse service en zetten amper 9 punten op het scorebord in die tweede set, waarin de jonge Knacklibero Pieter-Jan Creus nog even zijn opwachting maakte en zo zijn officiële competitiedebuut vierde, 25-9.

Ook in set drie liep Knack Roeselare meteen uit, maar door enkele slordigheden bij de thuisploeg kwam Puurs van 5-1 terug tot 8-6. Knack stelde echter al snel orde op zaken en via 12-6 en 17-8 stoomde Knack door naar een bijzonder vlotte eerste competitiezege. Ook op het einde van de derde set mocht de jonge Roeselarenaar Creus nog eens invallen, net als spelverdeler Stijn D’Hulst. Het was Matthijs Verhanneman die de 25-15 op het scorebord mocht zetten.

Meteen naar Menen

In de tweede competitiewedstrijd zou Knack het wel eens heel wat moeilijker kunnen krijgen, want zaterdagavond staat de verplaatsing naar Prefaxis Menen op het programma. De West-Vlaamse buren openden hun seizoen vorige zaterdag met een knappe 0-3-zege in Maaseik. De volgende thuiswedstrijd van Knack is pas op woensdag 29 oktober, tegen Waremme.

(LB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode edities Roeselare, Izegem en Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier