Knack Roeselare staat setje toe aan Haasrode

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Knack Roeselare sloot de reguliere competitie af met een 3-1 overwinning en setstanden 25-14, 24-26 en twee keer 25-13 tegen Haasrode dat alleen de tweede set zijn voet naast Roeselare kon zetten.

Knack is overtuigend regulier kampioen met maar één nederlaag, verlies tegen Lennik. Maar straks blijft van die monsterbonus van elf punten maar één schamel puntje over op de tweede geklasseerde voor de play-offs.

Onzuivere verdediging

Coach Rousseaux deed zijn basisspelers competitieritme opdoen en alleen Paulides bleef twee sets in de huppelhoek voor Van de Velde. In de openingsset ging het gelijk op naar 8-8 tot Knack via eerst Coolman de servicedruk optrok en Haasrode kon daar maar weinig tegenin brengen want Knack counterde blokkend. Het werd 17-8 en meteen was de set gespeeld want een Verhanneman, Tuerlinckx en ook Van de Velde scoorden slag op keer.

De eerste herneming verliep gelijkopgaand, want bij Haasrode scoorde Van Assche geregeld maar vooral omdat bij Knack minder secuur afgewerkt werd en onzuiver verdedigd kon Haasrode de eerreddende set scoren.

Makkelijke zege

Maar daarmee was het beste gezien van de bezoekers want Knack met vanaf set drie D’Hulst aan de spelverdeling en Paulides in het centrum voor Van De Velde nam Knack snel een vijfpuntenbonus die via 13-6 naar 20-9 uitgediept werd. Het was Tuerlinckx die blokkend afrondde de derde beurt. Hetzelfde spel in set vier waarin Roeselare van 6-2 naar 13-6 en weer 20-10 ging. In de slotfase mocht Dedeyne nog even opdraven voor Tuerlinckx.

Knack opende met Tervaportti, Rousseaux, Tuerlinckx, Verhanneman en Van De Velde, Dejonckheere was libero. Claes, D’Hulst, Paulides en Dedeyne kwamen in.