Knack Roeselare spoelt eerste verlies door met winst in topper

© VDB
Redactie KW

Topvolley Callant Antwerpen maakte er wel een spannende wedstrijd van, maar Knack sloot de thuiswedstrijd af zonder puntenverlies : 3-1 na 25-12, 21-25, 27-25 en 25-22.

Gertjan Claes, dit seizoen stand-in op de liberopositie om de Stijn Dejonckheere wat te sparen in het seizoensbegin, mocht in de topper tegen de vicekampioen nog eens op de receptiehoek postvatten en hij was de man van het matchbegin, met eerst fout afstoten van op de driemeterlijn (0-1), een gescoord punt (1-1) en een blok met een hand op bezoeker Andrei (3-2). De andere receptie-hoekpositie was voor Van Hirtum. Geen Verhanneman en Rousseaux dus in de basis, die een week eerder wel in de ploeg stonden toen Knack in Lennik zijn eerste nederlaag van het seizoen leed.

Knack liet de Antwerpse opposite Moreau niet in de match komen (aanvankelijk aanvallend 1 op 5) en liep zo makkelijk uit tot 18-10. Met verder een goed renderende opslagdruk van Knack was de eerste set bij 25-12 snel gespeeld. De bezoekende coach Kris Tanghe kreeg bij 21-10 nog geel wegens onterecht protest na een ace van Coolman, die wel degelijk aan de juiste kant van de antenne passeerde.

Dubbele wissel

In het begin van de tweede set kwam de opslagdruk nu van de Sinjoren en de bekerwinnaar van vorig seizoen liep uit tot 4-8 en 7-13. De kloof was er, maar coach Rousseaux probeerde het nog met een wissel D’Hulst-Rousseaux voor Tervaportti-Tuerlinckx. Het nieuwe duo scoorde meteen (13-18) en Antwerpen liet de thuisploeg weer even dichter sluipen (19-22). In het setslot kwamen Tervaportti en Tuerlinckx nog terug, maar na een slordig einde stelde Antwerpen gelijk: 21-25.

Set drie begon gelijk opgaand, met beide ploegen om beurten op voorsprong tot 5-5. Na drie rechtstreekse fouten moest Knack Antwerpen even laten gaan (5-8), maar een goede Claes bracht Knack weer in de set (12-12). Ook serverend zette de receptie-hoek Antwerpen onder druk (18-15). Bij Antwerpen kwam intussen Ardooienaar en ex-jeugdspeler Sander Depovere in voor zijn opslag, maar het was de thuisploeg die richting eerste setbal door ging (24-23). Antwerpen nam weer over en kreeg op zijn beurt de kans om voor te komen, maar kapitein Hendrik Tuerlinckx (aanvallend 7 op 7 in set drie) trok zijn ploeg over de streep : 27-25.

Knack Roeselare spoelt eerste verlies door met winst in topper


© VDB

Rood Tanghe

Set vier werd vooral gekenmerkt door niet het mooiste volleybal, maar wel door veel spankracht. Toen bezoekende coach Tanghe rood kreeg voor nieuw protest werd het 11-8. Bij 13-12 mocht Van de Velde in het midden een bleke Paulides komen vervangen. Gelijk opgaand ging het naar 18-18 en toen Tervaportti acete, Moreau buitensloeg en Tuerlinckx binnen, kon Knack de zege voor het eerst ruiken. De op het einde ingekomen Tomas Rousseaux voor Claes mocht het afmaken met eerst een gelukje (24-21) en even later de matchbal tegen het parket smashend.

Door deze zege blijft Knack uiteraard leider in de Ethias Volley League. De volgende wedstrijd van Knack Roeselare is op donderdag 4 december. Dan speelt het in het Roemeense Constanta voor de Champions League met de eerste plaats in poule A als inzet.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare, Izegem en Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier