Knack Roeselare sleept alsnog belle uit de brand

© VDB
Redactie KW

Knack Roeselare heeft na ruim twee uur zwoegen Antwerpen verslaan met 1-3 en is daarmee weer topfavoriet voor de landstitel. De vijfde en beslissende match wordt woensdagavond in Schiervelde gespeeld. Setstanden waren 25-22, 23-25, 25-27 en 23-25.

Beide coaches opteerden voor de zeven spelers die elkaar woensdag in de ogen keken. Dat betekent dat er voor Guzman weer een plaats in de basis was weggelegd, Rousseaux moest vrede nemen met een stek in de huppelhoek. Een half uur voor de match zat de sfeer er al goed in. De bomvolle Arena was klaar voor een warme volleybalavond en ook de Roeselaarse supporters zakten massaal af naar Deurne-Zuid voor de alles of niets-wedstrijd.

Een hoopgevende start voor Knack dat Bagics meteen in de fout dwong en zo twee punten kon uitlopen. Toch liep het aan de eigen kant van het net ook niet van een leien dakje. De receptie kwam er moeilijk door en ook Tuerlinckx geraakte maar niet op toerental. Twee fouten op rij van de hoofdaanvaller duwden de Roeselarenaars weer in de achtervolging, 10-9. Antwerpen kreeg daardoor een vertrouwensinjectie en schakelde twee versnellingen hoger. Knack kreunde onder opslagdruk van Koelewijn en gaf in die ene rotatie zes punten op rij prijs. De West-Vlaamse remonte van 23-17 naar 23-21 onder impuls van de ingevallen Van Hirtum kwam echter te laat.

Angstzweet

De nervositeit nam toe en dat uitte zich in slordig spel aan weerskanten. Opslagmissers en netfouten hielden de ploegen in evenwicht in de aanvangsfase, 6-8. En zoals in de voorgaande matchen werden ook nu weer veel scheidsrechterlijke beslissingen aangevochten. Terecht protest van Antwerpen na een overduidelijke netfout van Tervaportti leverde de thuisploeg alleen maar een geel karton op. Knack profiteerde maar al te graag van de lokale frustratie: in één wip stoomde het door naar 7-13. Na een outsmash van Ditlevsen leek de 12-20 niet meer te overbruggen. Maar dat was buiten Antwerpen gerekend dat Emile Rousseaux nog twee keer naar een time-out deed grijpen. Het angstzweet nam alsmaar toe, maar Joppe Paulides maakte het toch uit met een middenaanval, 23-25.

Opnieuw diezelfde spanning in set drie die de kwaliteit niet ten goede kwam. Antwerpen bleef het best overeind in de slordigheden aan de eerste technische time-out. De eerste opwinding in dat spel kwam er bij 12-10 toen Ditlevsen een bal technisch perfect op het parket schilderde. De Deen eiste weer een hoofdrol op, maar ook Baetens deelde in het succes na een blok op Tuerlinckx, 14-11. Ditlevsen zou zijn technische bagage net voor de tweede technische time-out nog eens boven halen, 16-12. De Arenahal stond nu echt in brand. Roeselare hield de zenuwen onder controle en nam zelfs opnieuw het voortouw, 19-20. Roeselare dwong verschillende setballen af, de derde was de goede voor Joppe Paulides.

Knack had bloed geroken en volleybalde een vierpuntenbonus bijeen dankzij Ruben Van Hirtum die zijn ploeg naar een hoger niveau tilde, 11-15. De laatste Antwerpse stuiptrekkingen kwamen nog van Van Walle, maar wanneer Baetens de kans op de aansluiting miste, was Knack niet meer te stuiten.

Dankzij die zege wordt Roeselare weer tot topfavoriet gebombardeerd voor een tweede opeenvolgende landstitel. De belle volgt komende woensdag in Schiervelde.

Reacties

Ruben Van Hirtum (Knack Roeselare) : “Ik begon op de bank, maar op zich maakt dat niet zoveel uit”, zegt Ruben Van Hirtum die met brio inviel voor Pablo Guzman. “Het is gewoon ongelooflijk dat we op die manier terug langszij komen. Je voelde de druk tijdens de match, maar wij hebben nooit gepanikeerd, ook niet toen we het openingsspel verloren. Het wordt zaak om nu even te genieten van deze zege, maar toch ook om rustig te blijven. De titel is nog niet binnen, alles is nu te herdoen. Natuurlijk hebben wij het thuisvoordeel en worden we allicht gesteund door een volle zaal. Dat maakt het allemaal des te mooier.”

Kris Tanghe (Antwerpen) : “Ik ben ongelooflijk trots op de jongens”, liet de Bissegemnaar optekenen. “In drie van de vier wedstrijden volleybalden we op topniveau, alleen vorige week in Roeselare misten we onze afspraak. Momenteel geef ik ons niet veel kans om nog kampioen te spelen, maar ik hoop dat ik mijn groep de komende dagen toch weer zie groeien. Het wordt sowieso een moeilijke klus om woensdag in Roeselare te gaan winnen. Op voorhand hadden we getekend voor zo’n scenario met vijf matchen, maar als je zo dicht bij de titel staat, dan zou het toch pijn doen om die nog uit handen te geven. Maar je kan nu niet eenmaal alles krijgen wat je wenst. Dat is het leven.”

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier