Knack Roeselare slaat zich terug in titelrace na 3-0 zege tegen Antwerpen

© VDB
Redactie KW

Knack Roeselare won de derde wedstrijd van de play-off finale met 2-0. De eerste set werd met 25-18 binnengehaald, de tweede ging met 25-22 naar de Roeselarenaars. In de derde set walste Knack over Antwerpen. Het werd 25-19 in de derde set.

Met veel machtsvertoon heeft Roeselare in de derde titelfinale de puntjes op de i gezet. Het klopte een zwak Antwerpen met duidelijke 3-0-cijfers en zorgt daarmee in de totaalscore voor de aansluiting: 1-2. Zo ziet de situatie er meteen een stuk rooskleuriger uit voor Tuerlinckx en de zijnen. Setstanden waren 25-18, 25-22 en 25-19.

Knack had geen keuze: het moest winnen om nog een vervolg te kunnen breien aan de competitie en om zo alsnog een gooi te doen naar de titel. Coach Emile Rousseaux startte met Tervaportti, Guzman, Coolman, Tuerlinckx, Verhanneman, Paulides en libero Dejonckheere. Tomas Rousseaux, pas zijn contract verlengd met een jaar, nam verrassend plaats in de huppelhoek. Bij Antwerpen gaf Tanghe het vertrouwen aan de zeven die het in de vorige twee matchen fantastisch deden: Van Harskamp, Bagics, Koelewijn, Van Bemmelen, Ditlevsen, Baetens en libero Jorna.

2.500 toeschouwers

Spelen voor 2.500 toeschouwers, dat was uniek voor Roeselare dit seizoen op Schiervelde. De supporters geloofden duidelijk nog in een ommekeer voor Knack en zij begonnen de match vocaal aan een verschroeiend tempo. Hun ploeg putte daar eerst niet veel schwung uit: 3-6 na een outsmash van Tuerlinckx. Na een nieuwe misser van de kapitein bleef de tweepuntenkloof op de bordjes (11-13). Maar Verhanneman aan service gaf Knack weer het nodige vertrouwen. Tien punten op rij en Roeselare zo met de vingers in de neus naar setwinst. Tuerlinckx -helemaal terug na een aarzelend begin- maakte het af: 25-18.

Knack profiteerde van een falende Antwerpenreceptie om al direct een paar punten uit te lopen. Joppe Paulides zou de kloof nog verder uitdiepen: eerst met een middenaanval, daarna met een winnende service (16-12). Alles naar wens voor Roeselare dus, zeker wanneer Guzman de 23-18 op de bordjes timmerde. Slordigheden zouden Antwerpen terug in de set brengen. Rousseaux greep in met een dubbele wissel bij 23-22 (Tomas Rousseaux en Stijn D’Hulst voor Tuerlinckx en Tervaportti), Antwerpen zou daarop geen antwoord meer vinden. Het kwam niet meer tot scoren.

Lijdensweg

Het werd zowaar nog een echte lijdensweg voor Antwerpen in set drie. De ploeg van Tanghe bleek nog maar een schim van de ploeg die Roeselare eerder twee keer klopte. Receptioneel liet het zich te vaak ringeloren waardoor hun sterke wapen -het middencompartiment- meestal zweeg. In dat onderdeel onderscheidde Roeselare zich wel: Coolman en Paulides scoorden aan de lopende band (12-3). Tanghe probeerde de bakens te verzetten met de inbreng van rookie van het jaar Colson en Van Walle. Onder luid applaus sloeg Roeselare zich echter zonder al teveel tegenstand naar de overwinning.

Komende zaterdag moet Roeselare in Antwerpen nog eens winnen om een belle uit de brand te slepen die moet beslissen over de landstitel.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier