Knack Roeselare pakt twee sets bijTrentino

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

De Belgische landskampioen speelde een sterke heenmatch in de kwartfinale van de CEV Cup en volleybalde zich tegen de Italiaanse topploeg uit Trento een goede uitgangspositie bijeen met het oog op de halve finale. De setstanden waren 25-22, 25-18, 19-25, 24-26 en 15-11.

Zo’n 1.000 supporters, onder wie een tiental Knackfans, zagen in de Palatrento Hall een uitstekende pot volleybal met uiteindelijk de thuisploeg als winnaar. Emile Rousseaux begon met zijn bekende Europese opstelling met Tervaportti, Tuerlinckx, Coolman, Paulides, Verhanneman, Rousseaux en libero Dejonckheere. Van Hirtum en D’Hulst zouden inkomen voor de opslag.

In de eerste twee sets gingen de bezoekers telkens mooi mee tot 15-14 (set 1) en 17-16 (set 2), maar in moneytime ging de Italiaanse nummer twee onder impuls van Kazinsky steeds beter spelen en Knack Roeselare 2-0 in het krijt: 25-22 en 25-18.

Hogere opslagdruk

Ondanks die twee verloren sets liet Roeselare zich niet imponeren door Trentino. De bezoekers bleven hun eigen spel spelen en kwamen steeds beter in de wedstrijd. Toen ook nog de opslagdruk bij Knack de hoogte in ging en Tuerlinckx steeds meer ging scoren op de snelle ballen van Tervaportti kantelde de wedstrijd. Van 17-14 ging het in een ruk naar 17-19 en vervolgens naar 19-25.

Het zou niet zomaar een eerreddende set zijn, want in de vierde set ging Knack, onder impuls van een niet af te stopen Paulides, gewoon op hetzelfde elan door: 24-26 en de belangrijke tweede setwinst binnen.

Golden set in Schiervelde ?

In de belle sloeg de Italiaanse meervoudige Champions Leaguewinnaar meteen een kleine kloof en die kwamen de bezoekers niet meer te boven: 15-11, maar hoe dan ook een knap resultaat voor Knack Roeselare, dat perspectieven biedt voor de terugmatch van komende woensdag 11 maart. Als Knack in een wellicht uitverkocht Schiervelde met 3-0 of 3-1 wint, stoot het door naar de halve finale van de CEV Cup. Bij 3-2-winst volgt een golden set. Wint Trentino ook de terugmatch, dan zit het Europees avontuur van Knack Roeselare voor dit seizoen erop.

Dit Knack lijkt alvast klaar voor de play-offs die dit weekend van start gaan. Zondagavond komt Asse-Lennik, dat deze week in dezelfde CEV Cup met 3-0 won tegen Antwerpen, op bezoek naar Roeselare.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier