Knack Roeselare pakt set bij Europese topper

Redactie KW

Op bezoek bij Cucine Lube Civitanova – het vroegere Macerata – verloor Knack Roeselare met 3-1 na setstanden 25-18, 25-18, 24-26 en 25-17. Ondanks een sterke derde set zat puntengewin er niet in voor de Belgische landskampioen.

Knack Roeselare toonde zich in de eerste Champions League-opdracht bij Cucine Lube Civitanova een stuk steviger dan in de eerste nationale opdrachten, maar dat volstond niet om de Italiaanse grootmeesters echt te verontrusten. De nipte deelwinst was dan ook het maximaal haalbare voor Knack dat de inleidende sets (twee keer 25-18) weggeserveerd werd. Na de 24-26 aansluitingsset werd Knack in set vier met 25-17 geen kans op de belle gelaten.

Knack werd de inleidende beurt een eerste keer weggeserveerd. Dat gebeurde nadat Roeselare een initiële 4-1 bij 12-12 kon gelijkstellen. Tot dan scoorde Verhanneman geregeld en Trinidad bereikte in eerste tempo ook zowel Coolman als Paulides. Maar dan kwam eerst Podrascanin met twee servicepunten op het voorplan en bij15-14 was het Sabbi die de Roeselaarse receptie tureluurs mokerde en Civitanova kwam gemakkelijk 19-14 voor. Set meteen gespeeld, want de thuisploeg liet zich niet meer verontrusten.

Knack Roeselare pakt set bij Europese topper

De eerste herneming werd het zelfs pijnlijk voor Knack dat 20-10 achter kwam vooral omdat de receptiespelers de stops niet onder controle kregen, de Italianen die manke recepties meedogenloos afstraften en Tuerlinckx vastzat in het blok. Claes kwam in voor Verhanneman en hij kon Knack serverend enigszins terugbrengen naar weer 25-18.

Enerverend setslot

De 3-0 leek dus in de maak. Maar Knack dat die tweede set de fouten opstapelde schroefde die last terug, kon zelf storend serveren en kwam zowaar 5-10 en 15-19 voor in set drie, want Claes scoorde aanvallend een 5 op 6 en Tuerlinckx volgde dat voorbeeld. Maar weer Sabbi zorgde serverend voor de 19-19. Het pleit voor de Knackspelers dat zij in dat enerverend setslot overeind bleven en Claes verzilverde met een ace de setbal die Paulides op het bord mokerde.

Maar meer zat er niet in voor Roeselare want in set vier doemden de boemannen Sabbi en Juantorena weer dreigend op. Onder hun beidjes maakten zij zowel severend als aanvallend de kloof van 8-6 via 15-10 naar 20-11. Knack kon nog even tegenpruttelen maar niet meer dreigen naar de belle.

(RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier