Knack Roeselare pakt achtste landstitel in kolkend Schiervelde

07/05/14 om 21:59 - Bijgewerkt om 21:59

Bron: Kw

De thuisploeg maakte de klus voor eigen volk af nadat het in de play-off-finale een 0-2-achterstand wist op te halen. Met drie opeenvolgende zeges verlengde Roeselare alsnog zijn landstitel. Het werd woensdag na een sterke collectieve prestatie 3-0. De setstanden waren 25-21, 25-21 en 25-20.

Knack Roeselare pakt achtste landstitel in kolkend Schiervelde

© VDB

Voor aanvang van de play-off-finale verwachtten velen een makkelijk zege voor Knack, maar Antwerpen snoepte meteen het thuisvoordeel meteen af en Knack moest nog alle zeilen bijzetten om nog een belle in eigen huis af te dwingen. Een afgeladen vol Schiervelde was van plan Knack - zonder toeters - naar de achtste landstitel te schreeuwen. De eerste opslag werd gegeven door Daniël Vanden Berghe, de voorzitter die na tien jaar afscheid neemt van Knack.

Geen verrassingen bij Knack Roeselare. Coach Emile Rousseaux koos voor dé match van het jaar voor de ploeg die vorige zaterdag de belle afdwong met zoon Rousseaux weer in de huppelhoek ten voordele van Van Hirtum. Voorts bij Knack naast kapitein Hendrik Tuerlinckx en libero Stijn Dejonckheere ook nog Joppe Paulides, Pieter Coolman, Eemi Tervaportti en Matthijs Verhanneman.

Bij Antwerpen verschenen Van Harskamp, libero Jorna, Van Walle, Van Bemmelen, Koelewijn, Ditlevsen en Baetens aan de opslag. Het eerste punt was voor Knack na een outsmash van Ditlevsen, maar Antwerpen nam meteen over na slordigheden van Van Hirtum en Verhanneman: 6-8. Onder impuls van Tuerlinckx sloeg de thuisploeg bij 15-12 een eerste kloofje. Antwerpen bleef dreigen van op de servicelijn via Van Walle en Van Bemmelen (16-16, 20-19), maar met Coolman aan de opslag maakte Tuerlinckx de beslissende kloof: 24-19. Dilevsen spartelde nog even tegen met zijn opslag, maar Van Hirtum verzilverde de tweede setbal : 25-21.

Festival van opslagmissers

Gelijkopgaand begin van set twee met veel opslagmissers aan beide kanten (7-7). De bezoekers gingen nog mee tot 9-9, maar dan vonden Verhanneman en Coolman (scorend en serverend) het welletjes: 16-11. De jongens van coach Kris Tanghe bleven wel volgen op drie-vier punten (16-13, 20-16, 22-19). Met de steun van het thuispubliek en de opslagmissers van Antwerpen verdubbelde de thuisploeg: 25-21 en Knack op één setje van de achtste landstitel...

Geen Baetens meer bij Antwerpen in set vier. Roeselare was duidelijk van plan de klus in drie sets te klaren en stoomde meteen door naar 5-1. Van Hirtum en Verhanneman faalden echter in receptie en toen ook Tuerlinckx in het net smashte, stond het plots 6-6 en Antwerpen weer helemaal in de set. De titelstress sloeg wat toe bij Roeselare, maar het bleef wel steeds een kleine voorsprong behouden (13-11, 17-14). De thuisploeg kon de titel al ruiken en een sterk eenmansblok van Coolman en een opslagpunt van Tervaportti luidde het titelfeest in (20-14).

Van Hirtum scoort wedstrijdpunt

Nog een keer veerden de bezoekers op (23-19), maar opnieuw Coolman en wie anders dan Tuerlinckx sloegen het eerste kampioenschapspunt op het scorebord. Tuerlinckx hield de spanning er nog even in door zijn opslag in het net te slaan, maar Van Hirtum maakte het seconden later wel af via het blok: 25-20 en Knack voor de achtste keer landskampioen waarop een bijzonder emotionele coach Emile Rousseaux zijn spelers in de armen viel.

Kris Tanghe ontgoocheld

Na de wedstrijd mocht vicekampioen Antwerpen, de ploeg van de West-Vlaamse coach Kris Tanghe, een dikverdiende medaille gaan halen. De ontgoocheling bij de Bissegemnaar was vlak na de wedstrijd groter dan de terechte trots na een prachtig seizoen. Hij zag met lede ogen het Roeselaarse feestje aan. "Waar het fout liep vandaag ? Overal ! We wisten dat - als we het Roeselare moeilijk wilden maken - we beter moesten serveren dan hen. Dat is niet echt gelukt, en dat ga je tegen dit Roeselare natuurlijk onderuit."

Precura Antwerpen won dit seizoen al de bekerfinale van Roeselare met 3-2 en ging nu in de finale van de play-offs met dezelfde cijfers onderuit. "We hebben hen tot het uiterste gepusht. Een prestatie van ons, maar eerst zullen we toch deze nederlaag moeten verteren."

(LB/WVS)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!