Knack Roeselare nipt naar volle puntenwinst in Gent

Redactie KW

In de Endugo Arena in Gent kon Knack Roeselare bij rode lantaarn VDK Gent maar nipt een eerste verliespunt ontlopen door de derde beurt met 25-27 te beslechten.

De bezoekers openden in een onuitgegeven opstelling met Stijn D’hulst aan de spelverdeling en het competitiedebuut van Leonis Dedeyne op de receptie-hoek. Arno Van de Velde kreeg weer een basisstek ten nadele van Coolman waar Rousseaux als opposiet uitgespeeld werd voor Tuerlinckx. Geen Verhanneman in Gent want die kreeg preventieve rust voorgeschreven. Die opstelling verraste de thuisploeg die geen vat kreeg op het spel duidelijk, de jonge garde van Knack nam een vliegende start en via 8-20 stoomde Roeselare door naar vlotte openingswinst.

Dat feest bleef evenwel niet duren want de eerste herneming kon de thuisploeg domineren ook al omdat Roeselare de fouten opstapelde en de aanvallers de gave sollicitaties van D’Hulst niet in punten konden vertalen. Knack kon een 14-9 niet meer dichten en Gent smeerde Roeselare zijn eerste deelverlies in deze competitie aan.

In set drie met Van Hirtum voor Dedeyne en Coolman voor Van de Velde ging het heel de set gelijk op met nooit meer dan twee punten verschil tussen de twee opponenten. In een enerverend setslot kon Knack met het kleinste verschil eerste puntenverlies vermijden via het ondertussen ingekomen duo Tervaportti-Tuerlinckx.

De vierde beurt kwam Roeselare nooit meer in last en controleerde bij 8-11 de set tot de volle puntenwinst. (RBD)

VDK Gent – Knack Roeselare 1-3. (Setstanden: 14-25, 25-18, 25-27, 21-25).

Knack Roeselare opende met D’Hulst, Dedeyne, Van de Velde, Rousseaux, Claes, Paulides, libero Dejonckheere, kwamen in: Van Hirtum, Coolman, Tuerlinckx, Tervaportti.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier