Knack Roeselare niet naar tweede ronde Champions League

© Foto RN

De mannen van coach Emile Rousseaux wonnen wel nog de eerste set in Piacenza met 21-25, maar moesten daarna met 25-18, 25-18 en 25-20 hun meerdere erkennen in de Italianen, waardoor de tweede plaats in poule A niet meer haalbaar is.

Na het vertrek van opposite Le Roux en setter Vermiglio kreeg Knack Roeselare een ander Piacenza tegenover zich in vergelijking met de gewonnen thriller in Schiervelde midden november. Al snel gaf Raidel Poey Romero, de nieuwe hoofdaanvaller van de Italianen, zijn visitekaartje af, maar Knack kon gelijke tred houden (9-9). Roeselare was met Tervaportti aan de pas gestart nadat Stijn D’Hulst de voorbije twee competitiewedstrijden mocht spelen. De receptie-hoekspelers van dienst bij de bezoekers waren Tomas Rousseaux en Matthijs Verhanneman.

Die laatste zorgde met een goede opslagreeks voor de beslissende kloof in set één (12-15) ook al omdat de Cubaanse nieuwkomer van Piacenza plots tweemaal in de fout ging. Tomas Rousseaux benutte de eerste Roeselaarse setbal: 21-25.

In de tweede set bracht Knack aanvallend te weinig om de Italianen in verlegenheid te brengen en toen Poey en Ostapenko ook serverend zwaar uithaalden, was de gelijkmakende set een feit (25-18).

Knack bezondigde zich in die tweede set aan te veel fouten en in set drie was er niet meteen beterschap. Gertjan Claes kwam nog Verhanneman vervangen, maar ook set drie ging met 25-18 verloren.

In de vierde set leek de veer gebroken bij Knack en bij 18-13 was de wedstrijd gespeeld. Tuerlinckx en Tervaportti werden gewisseld door Verhanneman en D’Hulst en de bezoekers keerden zowaar nog terug tot 20-18, maar met opnieuw het duo Tuerlinckx-Tervaportti in de ploeg kon Knack die inhaalbeweging niet doortrekken. Wie anders dan Poey besliste de wedstrijd met een ace : 25-20.

Dinsdag komt Lugano

In de stand blijft Knack derde met twee zeges en zes punten. Piacenza telt nu drie overwinningen en tien punten en kan niet meer bijgehaald worden. Dit seizoen dus geen tweede ronde in de Champions League, maar op dinsdag 27 januari ontmoet Knack thuis wel nog Lugano en kan het nog een ticket voor de CEV Cup bemachtigen.