Knack Roeselare neemt vlot de maat van Waremme

© foto VDB
Redactie KW

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie nam Knack Roeselare zonder veel energie op te souperen gemakkelijk de maat van Waremme in drie sets.

Alleen de eerste set (25-21) konden de bezoekers aanklampen maar zowel de tweede (25-13) als derde beurt (25-18) nam Knack gemakkelijk afstand.

Roeselare opende met Trinidad aan de spelverdeling en Coolman en Van De Velde als centrumspelers. Claes en Van Hirtum bezetten de receptie/hoek en Konings de opposite met Dejonckheere als libero. Zowel een Tuerlinckx als Orczyk lieten zelfs de warming up links, Verhanneman en D’Hulst bleven eveneens in de huppelhoek. De inleidende set kwam Knack gemakkelijk 12-6 voor maar dan speelden de plaatselijken iets slordiger wat Waremme toeliet even te dichten al bleven de bezoekers op drie tot vier punten hangen. Waremme dreigde wel nog even naar 23-21 omdat Knack zich verslikte in opslagmissers en outaanvallen maar Claes beslechtte de eerste setwinst.

De eerste herneming ging het van 8-4 naar 16-8 en 21-12 en de verdubbeling want Coolman en Van Hirtum keerden alles blokkend. In set drie kon Waremme tot 8-7 gelijke tred houden. Niet omdat het zelf plots veel beter speelde maar wel omdat de thuisspelers meerommelden met de bezoekers. Als Knack weer volop geconcentreerd op het veld stond werd het rap 19-12 om niet meer verontrust te worden.

Knack sluit de reguliere competitie af op de tweede stek achter Maaseik. Volgend weekend starten de play-offs waarin Knack Roeselare op zondag 5 maart Haasrode/Leuven ontvangt. Woensdag 1 maart speelt Knack in Belgorod de laatste wedstrijd van de poulefase in de Champions League. Knack heeft wel al zijn ticket voor de Final 12 op zak.

(RBD – foto BVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier