Knack Roeselare met opgeheven hoofd uit Europa

© VDB

Het verloor ook de terugwedstrijd in de Challenge Round van de CEV met 2-3 tegen Trentino, maar Knack maakte het de Italiaanse topploeg wel bijzonder lastig om de halve finale van de tweede Europese beker te bereiken : 16-25, 25-17, 25-19, 20-25 en 6-15.

Knack Roeselare liet vorige week een knappe 3-2 optekenen in Trento en startte met quasi dezelfde basisploeg die zondagavond nog Asse-Lennik met 3-1 huiswaarts had gestuurd. Van Hirtum moest op de receptie-hoek wel plaats ruimen voor Tomas Rousseaux. Die had het net als de rest van zijn ploegmaats moeilijk in het matchbegin. Ondanks de steun van een enthousiast en bijna bomvol Schiervelde, inclusief ex-speler Denis Van Calster en de kern van eersteklasser KV Kortrijk, stond het al snel 1-4 voor de Italiaanse nummer twee. Toen het van 5-10 naar 6-15 ging, was de eerste set eigenlijk al gespeeld. Knack kon vooral bezoeker Kaziyski niet aan banden leggen en verloor de eerste set met 16-25.

Verhanneman op zijn Coolmans

Knack Roeselare begon stukken beter aan de tweede set (4-0). Matthijs Verhanneman had vorige zondag goed gekeken naar Pieter Coolman en zette drie bloks op Nemec. Toen kapitein Tuerlinckx acete werd het 11-2 en via Paulides zelfs 12-2. Trentino probeerde het nog met de inbreng van Fedrizzi voor Kaziyski en Nelli voor opposite Nemec, maar verder dan 25-17 kwamen de bezoekers niet meer. Knack herwon in die tweede set duidelijk het vertrouwen, want aanvallend liet het een knappe 15 op 17 noteren.

Met onder meer twee aces van Tomas Rousseaux (6-1) ging Knack gewoon door op het elan van de tweede set, maar de Italianen keerden terug (6-5). Van Hirtum kwam even Rousseaux aflossen en de bezoekende receptie kwam onder druk: 15-8. Bezoeker Kaziyski bracht Trentino weer in de set (16-14), maar de Italiaanse gemoederen raakten steeds meer verhit, met rood tot gevolg: 21-16. Tuerlinckx duwde de Italianen nog wat dieper en Verhanneman bekroonde zijn sterke match met het verzilveren van de tweede setbal: 25-19 en Knack zowaar een set verwijderd van de halve finale van de CEV Cup.

Uitgekookte Italianen

De bezoekers met de rug tegen de muur, maar net dan kan een uitgekookte Italiaanse topploeg dat tikkeltje meer. Knack ging wel nog mee tot 15-15, maar Trentino bouwde vanaf dan stelselmatig zijn voorsprong verder uit om met 20-25 de belle te versieren. Die moest Knack nu winnen om nog een golden set uit de brand te slepen. Tot 4-4 was de thuisploeg nog de evenknie van Trentino, maar het draaide uit op een anticlimax: 6-15 en Roeselare na vooral een sterke tweede en derde set met opgeheven hoofd Europees uitgeschakeld.

Roeselare kan zich nu volledig toeleggen op de Belgische competitie en het behalen van de play-off-finale. Voor de tweede wedstrijd in de play-offs trekt het zaterdag naar Maaseik. Op woensdag 18 maart komt Antwerpen naar Schiervelde.