Knack Roeselare maakt zich op voor eerste finalewedstrijd

Redactie KW

Vanavond komt bekerwinnaar Precura Antwerpen op bezoek naar Schiervelde voor de eerste match in de play-off-finale. Er wordt gespeeld naar drie winnende wedstrijden. In de aanloop naar de eerste wedstrijd stuurde Knack een nieuw filmpje de wereld in…

Knack Roeselare domineerde net als vorig seizoen de reguliere competitie én de play-offs en mag vanavond zijn 20ste play-off-finale aanvatten met het thuisvoordeel op zak. Niet eeuwige rivaal Maaseik, maar bekerwinnaar Antwerpen is de tegenstander in de zoektocht naar de achtste landstitel uit de clubgeschiedenis van Roeselare.

Omdat de eerste plaats in de play-offs al een tijdje zeker is, kon Emile Rousseaux de voorbije weken roteren en enkele sleutelspelers rust gunnen, maar vanaf vanavond zal zijn sterkste ploeg weer tussen de lijnen staan. De trainer-coach kan wel geen beroep doen op zijn youngsters Arno Van de Velde en Lowie Stuer, die verplichtingen hebben met de nationale junioresploeg. Gerjan Claes is nog steeds geblesseerd.

Voor Antwerpen, de ploeg van de Bissegemse coach Kris Tanghe, is het seizoen al meer dan geslaagd met het winnen van de beker na een zinderende finale tegen Knack én het behalen van de eerste play-off-finale in de clubgeschiedenis. Ook Ardooienaar Sander Depovere is weg met de Belgische junioresploeg en ontbreekt bij Antwerpen, dat toch een te duchten tegenstander wordt de komende dagen (en weken ?). Beide ploegen speelden dit seizoen al vijfmaal tegen elkaar, waarvan Knack drie confrontaties kon winnen.

Filmpje met bloopers

In de aanloop naar de eerste finalewedstrijd stuurde Knack Roeselare overigens een nieuw filmpje de wereld in met de bloopers van hun Volleyball Tricks Shots, een filmpje dat de voorbije week gretig werd gedeeld op sociale media en allerlei websites, maar waarvan de echtheid hier en daar in twijfel werd getrokken. Het blooperfilmpje moet nu aantonen dat er geen montagewerk aan te pas kwam. Oordeelt u vooral zelf.

(LB)

Meer over de eerste wedstrijd van de play-off-finale in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode edities Roeselare, Izegem en Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier