Knack Roeselare maakt gebruik van medical joker

© Gertjan Claes keek vorige week geblesseerd toe tijdens de bekerfinale. (Foto Ronny Neirinck)
Redactie KW

Tot het einde van dit seizoen vervangt wellicht de Puertoricaan Pablo Guzmán, als ‘medical joker’, Gertjan Claes bij Knack Roeselare.

Knack Roeselare voelde de voorbije weken de afwezigheid van Gertjan Claes, die dit seizoen niet meer in actie komt. Transfers buiten de transferperiode kunnen enkel in geval van een medical joker. Door de blessure van Claes, kon Roeselare van deze optie gebruik maken.

Springveer met flitsende opslag

Pablo Guzmán speelde het afgelopen seizoen bij de Guaynabo Mets, de ploeg waarmee hij begin deze maand kampioen werd in de Puerto Rico Superior League. “Pablo Francisco Guzmán Parés, zoals zijn volledige naam luidt, werd geboren op 2 juni 1987 en is een 1m92 grote springveer, beschikt over een flitsende opslag en is sterk in receptie”, klinkt de omschrijving op de website van Knack Roeselare.

In de vierde en beslissende wedstrijd van het kampioenschap, gewonnen met 3-2 van de Arrecibo Captains, ploeg van Hector Soto (ex-Noliko Maaseik), scoorde Guzmán 30 punten en werd hij verkozen tot Most Valuable Player. Pablo Guzmán landde zondagmorgen in België en zal in het begin van de week enkele testen ondergaan vooraleer de overgang definitief wordt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier