Knack Roeselare loot zware tegenstanders in poule Champions League

Knack Roeselare ontmoette Belchatow ook al eerder, onder meer in 2006 © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

De Roeselarenaars treden al meteen aan tegen het Italiaanse Civitanova (het vroegere Macerata), de Polen van Belchatow en het Tsjechische Liberec (Tsjechie).

Met Cucine Lube Civitanova, het vroegere Macerata, treft Knack een Italiaanse grootmacht die steeds voor de prijzen gaat. Het voorbije seizoen werd Cucine Lube Banca Marche Treia derde in de Italiaanse competitie, maar ging er in de 1/4 finale van de play-offs uit tegen Top Volley Latina. Van de wildcards wordt met PGE Skra Belchatow ongetwijfeld de sterkste ploeg geloot. Tweede in de Poolse competitie, derde na de play-offs én Final Four finalist in de voorbije Champions League competitie. Een ploeg met een uitgebreide supportersaanhang in eigen land die jaarlijks prijzen wil pakken. En tenslotte de Tsjechische landskampioen en bekerfinalist Dukla Liberec. Geen slechte ploeg om te loten, maar ook hier opnieuw, dit kon beter. Positief is wel dat er niet echt lastige (lees: lange) verplaatsingen tussen zitten.

Knack Volley Roeselare kwam terecht in poule E. De mannenploegen starten hun competitie in de eerste week van november. De zeven poulewinnaars, aangevuld met de vijf (of zes) beste tweedes plaatsen zich voor de Playoffs met twaalf. Van twaalf gaat het naar zes en vervolgens drie die samen met de organiserende ploeg de Final Four afwerken in het weekend van 16en 17 april 2016.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier