Knack Roeselare knokt zich in tumultueuze wedstrijd naar winst in Maaseik

Knack Roeselare won in de tweede wedstrijd van de play-offs met 2-3 (20-25, 25-18, 25-22, 18-25, 12-15) bij Maaseik en slaat de Limburgers op vier punten terug. Het werd een heel tumultueuze partij die in set twee gedurende tien minuten stilgelegd werd. Roeselare knokte zich de vierde set weer overtuigend in de wedstrijd, maar moest zich in de belle nog reppen om de dagzege te behalen.

Knack Roeselare opende in zijn gekende opstelling met Tervaportti aan de spelverdeling, Coolman en Paulides waren de centrumspelers van dienst, Tuerlinckx was opposite maar op de receptie-hoek kreeg Van Hirtum de voorkeur op Rousseaux. Claes trok het liberoshirt aan voor de zieke Dejonckheere die niet mee afreisde naar Maaseik. Beide opponenten hielden elkaar tot de tweede time-out in evenwicht (15-16) tot Knack naar 16-21 doortrok om die bonus niet meer prijs te geven: 20-25.

Rode kaart voor Raeymaekers van Maaseik

Bij de eerste herneming herpakte Maaseik zich helemaal. Noliko ging van 8-5 door naar 16-9 en 21-14, toen er zich een opstootje voordeed tussen de centrumspelers Raymaekers en Paulides. De Maaseiker middenman ging, gevolgd door bijna het voltallige team van Maaseik, onder het net door aan Roeselaarse kant verhaal halen tegen Paulides.

Hij betichtte de Roeselaarse middenman ervan op zijn handen te hebben geslagen en daarna op zijn voeten te hebben getrapt. Heel wat tumult was het gevolg. En nooit gezien in het volleybal, scheidsrechter Herbots en zijn assistent trokken zich terug. De wedstrijd werd tien minuten stilgelegd en pas hervat met geel én rood voor Raymaekers, die meteen de kleedkamers mocht opzoeken. Parkinson kwam op zijn stek. De wedstrijd kwam maar moeilijk weer op gang en Maaseik stelde gelijk.

Tweede setverlies, ondanks felle remonte

In de derde beurt waren er wisselende kansen. Knack kwam 10-11 voor, maar dan zette Maaseik een tussentijdse 13-6 neer naar 23-17, want de thuisploeg blokte beter via Parkinson en Padar waarbij die laatste ook aanvallend niet af te stoppen was. Ondertussen was Van De Velde de aangeslagen Paulides, die bij elke balbehandeling heel Maaseik op zijn dak kreeg, komen vervangen en zou hij de rest van de wedstrijd afwerken. Rousseaux kwam daarnaast ook in voor Van Hirtum.

Knack zette evenwel nog een felle remonte op tot 23-22 via onder meer een strak serverende Rousseaux, maar Höhne sloeg het setpunt op het bord dat door een aanvallende misser van Verhanneman verzilverd werd en zorgde voor de tweede Maaseikse deelwinst.

Opnieuw tumumt in tiebreak

De vierde beurt ging dan weer overtuigend naar Knack dat een 3-5 naar 10-16 doortrok, want Maaseik bakte er in deze fase slechts weinig van. De bezoekers kwamen namelijk niet meer onder de Roeselare servicedruk uit. Via 14-21 dwong Knack gemakkelijk de beslissende set af.

De belle werd dan weer gekenmerkt door heel wat tumult en fel betwiste scheidsrechterlijke beslissingen en eerst geel voor Maaseik en dan voor Roeselare. Maar van 3-3 kon Knack naar 5-8 en 7-12 doortrekken. Al werd het nog 11-13 eer Knack afrondde naar de dagwinst.