Knack Roeselare kent weinig problemen met Asse-Lennik en is regulier kampioen

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Knack Roeselare had nog één punt nodig om mathematische zekerheid te hebben over de titel van regulier kampioen, maar boekte een 0-3 overwinning.

Roeselare had nog iets recht te zetten tegen Asse-Lennik en was gulzig. Het had na twee sets al dat zekerheid gevende punt vastn maar ging door naar de volle puntenwinst in drie sets 25-21, 25-22 en 25-20. Daarmee opent Knack over enkele weken de playoffcompetitie als leider en met een bonus van één punt op de tweede, twee punten op de derde…

Knack opende tegen Asse-Lennik in zijn geijkte opstelling met Tervaportti als spelverdeler, Coolman en Paulides in het centrum, Rousseaux en Verhanneman op de receptie-hoek en Tuerlinckx als opposite. Stijn Dejonckheere was libero. Bij Lennik bleven zowel Overbeeke als Baetens in de huppelhoek al werden zij er eind tweede set wel even ingebracht. Andringa trad herop na een knieblessure en de Pool Gorski moest Overbeeke doen vergeten.

Sterke Verhanneman

Knack opende heel geconcentreerd, Tervaportti scoorde twee servicepunten en Tuerlinckx blokte Sugranes af en een vierpuntenbonus bleef op het bord. Het werd zelfs 15-10 want Knack hield de servicedruk hoog, er werd blokkend gecounterd – vijf bloks die eerste beurt – en Rousseaux mokerde de 18-14 op het bord. Via het Poolse duo Orczyk en Gorski dichtte Lennik wel nog naar 21-20. Maar Tuerlinckx, Paulides en vooral Verhanneman sloegen gedecideerd door naar eerste deelwinst 25-21.

Roeselare ging aanvankelijk op zijn elan door de eerste herneming al bleek wel dat Tuerlinckx niet voluit kon gaan, hij werd gehinderd door een rugblessure en halfweg gewisseld voor Van Hirtum. Ondertussen stond Knack via Coolman wel 10-7 voor. Maar met Lennik heb je nooit gedaan. Tuerlinckx en Rousseaux konden even niet afwerken want aan de overkant stond spelverdeler Verschueren te storen vanop de servicelijn. Het duurde tot 10-12 voor Knack hem daar weg kreeg. De receptie kreunde in al zijn voegen. Tot Verhanneman scoorde en de score tot 17-17 balanceerde. Maar eerste Rousseaux, dan een drieblok op Gorski en een slimme plaatsbal van Tervaportti brachten Knack weer drie punten los. En die kon Lennik niet meer dichten omdat Verhanneman en Paulides in die fase kloek stonden te volleyballen.

Van Hirtum en Rousseaux

De derde beurt schoof coach Rousseaux zoon Tomas door naar de opposite en Van Hirtum kwam op de receptie-hoek. Je zag direct dat Van Hirtum zich daar beter in zijn vel voelde. Bij 8-7 kon Knack via een blokzekere Coolman en zowel Verhanneman als Rousseaux in de afwerking naar 14-9 doorstomen. Maar scoorde dan niet meer 15-14. Bij een spektakelrijke rally scoorde Tervapotti 21-16 en daarmee was de partij beslecht. Lennik kon geen vuist meer maken en Verhanneman mocht zijn sterke wedstrijd bekronen door het wedstrijdpunt aan Lennik-kant op het parket te mokeren.

(RBD – foto RN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier