Knack Roeselare in oefenduel (veel) te sterk voor Menen

05/10/16 om 19:51 - Bijgewerkt om 19:50

Roeselare heeft woensdagnamiddag een oefenpot gewonnen bij de buren van Prefaxis Menen. Het werd 0-3 met 9-25, 16-25 en 23-25 als setstanden. Ook de extra set ging met 21-25 naar de landskampioen.

Knack Roeselare in oefenduel (veel) te sterk voor Menen

Bij Knack zoals verwacht geen Trinidad aan de pas, hij revalideert nog lange tijd. Ook die andere Spanjaard Miquel Angel Fornes loopt er niet bij omwille van interlandverplichtingen. Rousseaux begon de match met Stijn D'Hulst, Piotr Orczyk, Arno Van de Velde, Hendrik Tuerlinckx, Gertjan Claes, Pieter Coolman en Stijn Dejonckheere als libero.

Bij Menen geen Jelle Sinnesael die nog herstelt van zijn elleboogoperatie, Leonis Dedeyne (ex-Knack) depanneerde in het middencompartiment. De andere basisspelers waren Sander Depovere, Janusz Gorski, Mikolaj Sarnecki, Anshel Ver Eecke, Dries Heyrman en libero Julien Lemay.

Terwijl de Menenspelers nog in dromenland verkeerden, zorgde Arno van de Velde met twee opeenvolgende aces voor de 1-10. De set leek dus al gespeeld nog voor hij echt begonnen was. Dedeyne kon eens tegenprikken in het middencompartiment maar het blees in z'n globaliteit te zwak om Roeselare te kunnen bedreigen. Sarnecki smashte twee keer out, Orczyk besloot de set met een winnende service. Prefaxis haalde zo de dubbele cijfers zelfs niet.

Knack Roeselare in oefenduel (veel) te sterk voor Menen

Coach Peris bracht Vandeweyer dan in voor Gorski, maar opnieuw moest Menen achtervolgen (1-4). Vandeweyer vond een paar keer vlot de weg naar het parket en zo bleef de kloof kleiner dan in het openingsspel. Toch had Roeselare niet de minste moeite om de setscore te verdubbelen.

Vandeweyer zag zijn degelijke invalbeurt beloond met een nieuwe basisplek in set drie. Met een ace bij 0-3 had Roeselare de intentie om wel heel snel komaf te maken met de tegenstander. Menen knokte eich evenwel terug in het spel maar zag D'Hulst wel een ace scoren bij 12-16. Vandeweyer reageerde met twee bloks en milderde tot 19-21. De daaropvolgende ace van Sarnecki was goed voor 20-21, Orczyk maakte het nadien wel in twee tijden uit.

De bijkomende set waarin Rousseaux Konings en Verhanneman nog liet opdraven leverde na een aarzelend begin opnieuw setwinst op voor Knack.

Prefaxis heeft anderhalve week voor de competitiestart tegen Aalst nog een pak werk aan de winkel, terwijl Roeselare nu al helemaal klaar lijkt om over exact een week de Supercup -voortaan de EuroMillions Champions Cup genoemd- te pakken tegen het volledig vernieuwde Maaseik.

(MPM/Foto's MPM)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!