Knack Roeselare in drie sets voorbij Amigos Zoersel

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Knack Roeselare kwalificeerde zich gemakkelijk voor de kwartfinales van de Belgische beker door reeksgenoot en nieuwkomer Amigos Zoersel in drie sets te passeren.

Roeselare won gemakkelijk de eerste beurt met 17-25, de thuisploeg bood wat meer weerwerk de eerste herneming met 21-25 en in set drie verzekerde Knack zich met 18-25 van de kwartfinale. Knack opende met Trinidad aan de spelverdeling, Verhanneman en Claes als receptie-hoek, het centrum werd bevolkt door Paulides en Coolman en Tuerlinckx bezette de opposite. Dejonckheere was de libero van dienst. Roeselare opende met een hoge servicedruk waardoor er ook blokkend geregeld gescoord werd. De bezoekers hadden snel een bonus bij elkaar die naar eerste deelwinst doorgetrokken werd, want Claes bracht zekerheid in receptie.

Meer weerwerk van de thuisploeg de tweede set waarbij de opposite moeilijk af te stoppen was. Zoersel ging gelijk mee tot 20-20 maar verslikte zich dan in eigen aanvallende missers waar Knack controlerend verdubbelde. In dat setslot kwam D’Hulst in aan de spelverdeling wat zich ook herhaalde de derde beurt. Daarin moest Zoersel bij 12-12 afhaken want zowel Verhanneman als Claes scoorden aanvallend bijna foutloos waar ook Tuerlinckx geregeld zijn punten meepakte. Zaterdag 7 november staat een nieuwe Amigos Zoersel- Knack Roeselare op het programma voor de competitie. De kwartfinale voor de Beker wordt in heen- en terug betwist tegen Lendelede dat VC Zoersel in eigen huis in drie sets ging elimineren.