Knack Roeselare grijpt naast de hoofdprijzen op de Volleyproms

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

De Nederlander Robin Overbeeke bij de mannen en Kaja Grobelna bij de vrouwen zijn maandagavond op de 27e editie van de Volleyproms in Salons Mantovani in Oudenaarde tot Volleyballers van het Jaar uitgeroepen.

Overbeeke is de 26-jarige opposite van bekerwinnaar en play-off-finalist Asse-Lennik, die aan de basis lag van de knappe prestaties van de Pajotters in het seizoen 2014-15. Hij kreeg in de verkiezing 172 punten en haalde het ruim voor zijn ploegmaat Seppe Baetens (93) en voor Roeselare-speler Hendrik Tuerlinckx (74), de laureaat van de vorige twee edities.

Opmerkelijk bij de uitverkiezing is dat er vijf spelers van Asse-Lennik, vier van Roeselare en één van Menen in de top-10 zitten. Merkwaardig is dan weer dat bekerfinalist Antwerpen daarin niet vertegenwoordigd is, hoewel opposite Marien Moreau een knappe Europese campagne speelde en alleen in de bekerfinale onderuit ging.

Bij de coaches gingen de prijzen naar Johan Devoghel (Asse-Lennik, vroeger nog Prefaxis Menen) en Gert Vande Broek (Kieldrecht), die de concurrentie op ruime afstand zetten. Devoghel volgt Emile Rousseaux (Roeselare) op, Vande Broek zichzelf. Krisztian Pádár (Maaseik) en Sarah Cools (Kieldrecht) werden verkozen tot beste jongere. Frank Depestele (ex-Roeselare) werd beste Red Dragon en Frauke Dirickx beste Yellow Tiger.

Knack Roeselare moest genoegen nemen met enkele kleinere prijzen, voor Stijn Dejonckheere (beste receptie) en Pieter Coolman (beste aanval).

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier