Knack Roeselare deelt Asse-Lennik tik uit

Het was voor Roeselare een uitstekend weekend, want door zelf Asse-Lennik te verslaan met 3-1 (28-26, 25-15, 22-25, 28-26) en de 2-3 van Antwerpen in Menen zaterdag ziet het zijn voorsprong na 1 speeldag in de play-offs weer groter worden.

Asse-Lennik mocht tot 5-9 uitlopen, maar bij 10-10 stond de thuisploeg weer langszij. Beide teams gaven elkaar vervolgens geen duimbreed toe en bij 21-20 en een vermeende netfout van Knack Roeselare was alles nog mogelijk (21-21). Een gepikeerde thuisploeg schakelde een versnelling hoger, maar had wel drie setballen nodig de eerste set te pakken. Ruben Van Hirtum, die mocht starten ten nadele van Tomas Rousseaux, acete de set rond: 28-26.

De Coolmanshow

In de tweede set zette Pieter Coolman met zes blocks (!) in de eerste 17 punten zijn team op voorsprong (10-7). Het zou een beslissende kloof worden die Knack alleen maar verder uitdiepte, met vooral Coolman in een glansrol. De eerste setbal was deze keer wel meteen de goede: 25-15.

In het begin van de derde set ging de Coolmanshow nog even door (3-0), maar Robin Overbeeke en de ingekomen Pool Orczyk namen de bezoekers op sleeptouw (8-9). De kapiteins Tuerlinckx en Verschueren kregen vervolgens geel voor aanhoudend protest aan beide kanten van het net. Bij 20-22 namen de Vlaams-Brabanders een optie op de set en daar kon de voor Verhanneman ingevallen Gertjan Claes met zijn service niets meer aan veranderen: 22-25 en 2-1 en Lennik weer in de match.

De bezoekers hadden duidelijk vertrouwen getankt uit de setwinst, maar Knack leek geen zin te hebben in een vijfsetter. Toen Overbeeke rood kreeg ging het van 9-8 naar 11-8 en die kloof bouwde de thuisploeg geleidelijk aan verder uit, vooral via Tuerlinckx en Verhanneman: 17-13. Toen ook nog Schiervelde vocaal achter de ploeg ging staan en Coolman nog eens blokkend uitpakte leken de drie punten binnen. Toch sloop er nog vertwijfeling in het spel van de thuisploeg – van 22-17 naar 22-22 – maar Tuerlinckx en Van Hirtum brachten redding. Knack had wel drie matchballen nodig en tussendoor was er ook een setbal voor Lennik, maar wie anders dan Pieter Coolman maakte het af met een blok: 28-26.

Woensdag Trentino

Knack gunde Asse-Lennik na een mooie pot volleybal op zondagavond dus 1 setje en vergoot zijn voorsprong meteen weer tot 2 punten op Antwerpen en 5 op Asse-Lennik. De wedstrijden volgen elkaar nu in sneltempo op. Woensdag staat in Schiervelde al een nieuwe kraker op het programma. Dan moet Knack de halve finale van de CEV Cup proberen te bereiken door met 3-0 of 3-1 te winnen tegen Trentino of door de golden set te winnen. Als Roeselare verliest, is het Europees uitgeschakeld. De volgende wedstrijd in de play-offs is zaterdag in Maaseik.