Knack Roeselare D kampioen in 2de provinciale

© Foto Coghe
Redactie KW

Door met 2-3 te gaan winnen bij Rembert Torhout B is Knack Roeselare D cijfermatig zeker van de titel in 2de provinciale.

Zelfs al verliest Knack D zijn laatste thuiswedstrijd tegen Hermes Oostende en haalt het tweede geklasseerde Marke/Webis C volle puntenwinst: dan tellen beiden evenveel punten en overwinningen maar het setgemiddelde van Knack is altijd beter dan dat van Marke/Webis.

Knack D opende bij het tweede geklasseerde Torhout met 21-25 winst maar de thuisploeg riposteerde overtuigend naar 25-15. Roeselare verdubbelde met 16-25 maar moest in set vier de belle toestaan met 25-15. Daarin haalde Knack D met 10-15 de dagzege.

Deze tweede titel op rij is eigenlijk ook de titel van de Knack Volley Academy. Knack debuteerde met Knack D verleden seizoen in de seniorescompetitie in 3de provinciale en werd meteen kampioen. Deze ploeg is samengesteld uit spelers die de Knack Volley Academy volgen. De spelers volgen daarbij een voltijds lesprogramma in een van de Roeselaarse scholen, gecombineerd met 16 uren training per week. Deze Knack-jonkies, allemaal spelers van 16-17 jaar, wonnen hun tweede titel op rij nadat zij op paasmaandag ook al de West-Vlaamse beker haalden ten nadele van het rotervaren Rokavo Rollegem-Kapelle.

(RBD – foto Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier