Knack Roeselare begint nieuwe jaar met derbyzege

Prefaxis Menen kon nooit echt meedingen naar setwinst en de landskampioen spoelde de bekeruitschakeling door met 3-0 na 25-17, 25-18 en 25-14.

Met Stijn D’Hulst en Lienert Cosemans begonnen aan beide kanten van het net niet de gebruikelijke spelverdelers. Voor de rest bij Knack, met Verhanneman en Rousseaux op de receptiehoek, weinig verrassingen. Bij Menen begon de fit verklaarde Radovic niet in de basisopstelling.

De thuisploeg had zich in de eindejaarsperiode naar eigen zeggen over het niet behalen van de bekerfinale kunnen zetten en plaatste meteen een 3-0 op het bord. Knack zou in die eerste set ook geen enkele keer op achterstand komen en toen een Roeselaarse touché bij 16-12 niet gezien werd door de scheidsrechters was de Meense veer gebroken: 25-17. Knackkapitein Hendrik Tuerlinckx was met 6 op 6 aanvallend foutloos in de openingsset en liet ook een killblock noteren.

Sterk blok

Ook in de tweede set meteen een 3-0-voorsprong voor de thuisploeg, maar deze keer konden de Grensjongens wel reageren. Met de 5-6 bracht opposite Jolan Cox zijn team voor het eerst op voorsprong in de derby. Beide ploegen hielden elkaar vervolgens met een sterk blok in bedwang (16-16) en stevenden af op een prangend setslot. Met vier punten op rij dacht Tomas Rousseaux daar echter anders over: de zoon van de coach zorgde in zijn eentje voor 22-18. Bij de bezoekers probeerde de vertrouwde spelverdeler Daan Van Haarlem het tij nog te keren, maar Tuerlinckx met een blok en D’Hulst met een ace haalden ook de tweede set binnen voor Knack: 25-18.

Comeback Radovic

Knack ging op hetzelfde elan door in set drie en bij 11-6 leek de beslissende kloof al gemaakt. Van Haarlem, Ver Eecke en even later ook Radovic, die na maandenlang blessureleed zijn comeback mocht vieren, kwamen er nog in bij de bezoekers, maar de thuisploeg liet zich niet meer van de wijs brengen. Met Leonis Dedeyne in de ploeg voor Tuerlinckx stoomde Knack door naar 25-14 en 3-0. Het matchpunt was voor de pas ingekomen Arno Van de Velde.

In de stand behoudt Knack Roeselare (31 punten) zijn voorsprong van vijf punten op eerste achtervolger Antwerpen. Menen is vijfde met 17 punten. De volgende wedstrijd van Knack Roeselare is op zaterdag 17 januari, ook al thuis. Dan komt Guibertin op bezoek. Op dinsdag 20 januari volgt dan de belangrijke uitmatch in de Champions League bij Copra Elior Piacenza. Prefaxis Menen trekt zaterdag naar Lennik.