Knack klopt Prefaxis in aantrekkelijk duel

Redactie KW

Roeselare heeft het burenduel bij Menen gewonnen. Al moest de veelvoudige landskampioen er meer voor zwoegen dan de cijfers laten vermoeden. Setstanden in deze aangename derby waren 24-26, 19-25 en 13-25.


Twee ploegen die op de openingsspeeldag afgetekend gingen winnen. Dat legde de verwachtingslat hoog voor de enige overgebleven West-Vlaamse volleybalderby op het hoogste niveau. Menencoach Ron Andelhof gaf het vertrouwen aan de zeven die Maaseik een messteek toedienden,, Emile Rousseaux zag Joppe Paulides terugkeren uit blessure.

Prefaxis begon vol vuur en blokte meteen Tuerlinckx af. Yacine Louati onderstreepte dan zijn status van toptransfer met drie punten op rij waaronder twee winnende opslagen (6-4). En Menen zou Roeselare nog meer pijn doen van aan de opslaglijn. Emile Rousseaux moest zijn troepen naar de kant halen na een streep van Dwight Delanghe, de perfecte stand-in voor de geblesseerde Radovic (12-8). Knack had meer moeilijkheden in opslagen. Door teveel missers bleef het verschil van drie punten op de bordjes staan bij de tweede technische time-out.

Roeselare klom weer langszij na een aanvallende thuisdip (20-20). Louati leek Menen overeind te helpen (23-22) tot Knack zijn muur weer optrok.

Knack klopt Prefaxis in aantrekkelijk duel


Zoveel energie verspillen en toch niet winnen, dat vreet aan een ploeg. Prefaxis kreunde nu opeens onder de bezoekende opslagdruk (5-11). En kreeg zelf bijna geen bal meer tegen het parket. Dit Menen is echter ook mentaal stukken sterker dan vorig seizoen. Anshel Ver Eecke illustreerde en sloeg Menen weer in de set (14-15). Knack had geen zin in een nieuw slopend einde en schakelde een versnelling hoger. Tervaportti deed daarin meer dan zijn deel.

Andelhof herschikte de pionnen in de derde beurt met Louati als opposite en Martinez Gion die Balduyck afloste. Niet direct een succes: een slechte receptie van de Nederlander en 0-3, maar ook Louati vond aanvallend zijn vorm uit de beginfase niet meer (2-8). Tervaportti en Coolman ontpopten zich nadien tot automatisch rijdende tandem. Menen spartelde tevergeefs nog tegen maar Roeselare ging toch nog freewheelend richting de 0-3-zege.

(MP – foto’s MP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier