Kampioenen krijgen hulde op stadhuis… en verse aardbeien

Op de foto de spelers van Knack met de omkadering en het Roeselaarse schepencollege. © Joke Couvreur
Redactie KW

De volleybalkampioenen van Knack Roeselare werden maandagavond gehuldigd op stadhuis

Kersvers volleybalkampioen Knack Roeselare werd maandagavond officieel ontvangen op het stadhuis naar aanleiding van de derde titel op rij, de negende in totaal. Schepen van sport José Debels verliet even vroeger het schepencollege, burgemeester Luc Martens nam in kampioenenstijl de vijfde set voor zijn rekening. Beiden loofden het volleybalinstituut Knack Roeselare om de manier waarop zij aan Roeselaarse ‘city marketing’ doen met die knappe resultaten.

Voorzitter Francis De Nolf bedankte voor de ontvangst en poneerde dat Knack, mét de overname zoveel jaar geleden van Ibis Kortrijk eigenlijk al zestien titels telt, een resem bekers en de enige Belgische ploeg is die een Europabeker won. “Wij zijn dus de eerste ploeg van het land”, concludeerde hij niet onterecht.

De spelers kregen vanuit de REO-veiling in samenwerking met het West-Vlaamse Aardbeienverbond door commercieel directeur Dominiek Keersebilck een bak aardbeien overhandigd want die worden net nu gelanceerd. Het deed de Knack-voorzitter de allusie naar de ingelegde erwten van Noliko Maaseik maken, waar Knack Roeselare staat voor de verse aardbeien.

Na de ontvangst gingen de spelers en technische staf naar Schiervelde waar om 21 uur de kampioenenviering met de supporters begon.

(RBD – foto Joke Couvreur)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier