Junior Yellow Tigers stunten tegen Duitsland

De Wevelgemse Manon Stragier speelde sterk. © VDB
Redactie KW

De nationale vrouwenploeg U20 in het volleybal heeft zaterdag gestunt tegen Duitsland.

Bijzonder spannende wedstrijd op de tweede dag van het WK-kwalificatietoernooi meisjes U20 in Polen. In de eerste set wordt de Belgische receptie zwaar onder vuur genomen en de Duitsers winnen de eerste set.

Maar in de tweede set spelen de Junior Yellow Tigers opnieuw op niveau dankzij een sterke receptie van De Tant en een goed blokkend duo Coppin-Kindt. Maar na enkele opslagmissers komen de Duitsers naar 15-15 terug, maar Van Avermaet werkt af.

Evenwichtige derde set met De Paepe, opslagen van de Wevelgemse Stragier en Vleminckx naar 17-19, maar de sterke Orthmann stelt gelijk en Skinner werkt af.

De vierde set wordt een thriller, waarin de Duitsers tot 17-14 uitlopen. Maar via Kindt en De Paepe wordt het 19-17 voor de Belgen. Skinner dreigt weer het verschil te maken, maar na een reeks betwistbare punten en opslagfouten langs weerszijden, serveert Stragier de set uit. Tiebreak dus, waarin de Dentergemse coach Fien Callens bij 0-3 dadelijk een time-out moet vragen. Het helpt want De Paepe zorgt voor 7-5, Vleminckx vult aan tot 10-5. Duitsland nadert nog maar een goede opslag en verdediging van Coppin en een blok van Stragier zorgen voor Belgische winst.

Morgen volgt de beslissing tegen Polen dat haar twee wedstrijden won. De Belgen moeten bijgevolg met 3-0 of 3-1 zegevieren.

België startte met: Van Avermaet 16, Coppin 8, De Paepe 15, Kindt 10, Stragier 19, D’Hondt 7. Libero: De Tant. Kwamen in: Maertens, Vleminckx 5, Rampelberg, Devos.

(MC – foto BVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier