Jumpers Middelkerke komt uit met tweede ploeg

Jurgen Faillie op kop van de Jumpers-trein. De trein krijgt een tweede wagon want de Middelkerkse volleyclub pakt komend seizoen uit met een tweede damesploeg in vierde provinciale.
Redactie KW

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu definitief. Jumpers Middelkerke begint volgend seizoen met een B-ploeg in vierde provinciale. De kustploeg is er immers in geslaagd om voldoende speelsters uit de regio te motiveren om in het nieuwe project mee te stappen.

Coach en scouter Jurgen Faillie is opgetogen dat de inspanningen van het bestuur eindelijk beloond worden. “Samen met enkele andere clubs uit de regio wilden we al langer een tweede ploeg opstarten, maar er kwam nooit iets van in huis. Maar volgend seizoen is het eindelijk zo ver. En we doen het alleen.”

De uitbouw van dat tweede team is goed uitgetekend en strak omlijnd. “We hebben ondertussen al voldoende speelsters en we zijn ook nog in gesprek met enkele meisjes die wellicht eerstdaags zullen aansluiten. We voorzien geen reserven voor het B-team, maar de transferperiode loopt nog en je weet maar nooit. Indien we over voldoende speelsters beschikken, starten we misschien alsnog met een invallersteam.”

Het bestuur van Jumpers Middelkerke denkt vooral toekomstgericht met de oprichting van een B-team. “We willen deze meisjes vooral voldoende tijd gunnen om te groeien en ervaring op te doen onder de begeleiding van enkele ervaren volleybalsters. Wellicht kunnen er dan op termijn enkele speelsters doorstromen naar de A-ploeg, maar eigenlijk is dat nu niet het hoofddoel.”

Het is duidelijk dat de kustploeg ook haar jeugdwerking wil uitbreiden en optimaliseren. Hieromtrent is Jurgen Faillie duidelijk. “We zijn pas vorig jaar gestart met onze jeugdwerking en we willen volgend seizoen doorgaan op ons elan. Het is onze bedoeling om voldoende speelgelegenheid te creëren voor alle leeftijdscategorieën. Zo waren er dit jaar vier meisjes van de leeftijdsgroep U17 die enkel konden trainen, maar nooit een wedstrijd speelden, omdat we over onvoldoende speelsters beschikten om een ploeg tussen de lijnen te brengen. Hier willen we verandering in brengen en speelkansen bieden aan alle jeugdspeelsters. We streven ernaar om volgend seizoen met een U17-ploeg te starten en wellicht slagen we er ook in om een U15-team op te richten”, aldus Jurgen Faillie.

Er waait duidelijk een frisse wind door de bestuurskamer van het Middelkerkse volleyteam. “We gaan er volledig voor, ook al beseffen we niet waar het avontuur eindigt. Hoe dan ook… wat we zeker weten, is dat ons B-team een ideale schakel wordt tussen de eerste ploeg en de jeugdwerking.”

Enkele nieuwkomers voor Jumpers Middelkerke A en B komend seizoen zijn Nikki Dewilde (Koekelare), Maïté Goddyn (Koekelare), Eva Dewulf (Koksijde) en Fien Vanhooren (Hermes).

(PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier