Julie Vermander gaat weer bij Lendelede volleyballen

22/06/17 om 14:01 - Bijgewerkt om 14:01

Black And White Company Lendelede, zoals VT Lendelede sinds vorige week heet, heeft met Julie Vermander een 'nieuwe' libero aangetrokken. Die ervaring zal het damesteam zeker kunnen gebruik nu het dit jaar in de Liga A uitkomt.

Julie Vermander gaat weer bij Lendelede volleyballen

Julie Vermander is eigenlijk nooit echt weg geweest. Om haar kinderwens te laten uitkomen, stopte ze met actief volleybal, maar ze was nog altijd vaak op de club waar haar man Dries Wittebolle trainer-coach is. Van een echte terugkeer was aanvankelijk geen sprake. Maar de blessure van libero Marie De Backer bracht daar verandering in. Die onderging een operatie aan de pols en zal pas in juli weten of die al dan niet geslaagd is. Zelfs in het beste geval is ze nog maandenlang buiten strijd.

Julie Vermander, die nog bij Hermes Oostende in Liga A speelde, wordt deze zomer 32 jaar. Ze zal met haar ervaring ten dienste stellen van de ploeg.

Ondertussen was beslist dat Hanne Cappan ook als libero zou uitgespeeld worden en Marie De Backer krijgt de kans om rustig te revalideren bij de ploeg die nieuw is op het hoogste niveau. Black And White Company Lendelede is wel nog op zoek naar een middenspeelster.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!