Jordi De Buyser krijgt zijn kans bij Rembert Torhout A

Jordi De Buyser
Redactie KW

Zaterdag ontmoet Rembert B het team van Knack Roeselare D voor wat normaal gezien een onvervalst titelduel had moeten worden. De ploeg van afscheidnemend coach Thierry Dewilde verloor enkele weken geleden echter onverwacht van Bavo Bavikhove en vergooide hierdoor zijn kansen op promotie.

Jordi De Buyser (23) keek er als rasechte Torhoutenaar naar uit om met het team naar eerste provinciale te promoveren. “We waren minder goed aan het seizoen begonnen, maar we herpakten ons en verloren enkel nog tegen Marke-Webis. We gingen zelfs winnen in Roeselare. Jammer van die thuisnederlaag tegen Bavikhove. We hadden die dag echt een offday. Na die nederlaag waren we heel erg ontgoocheld.”

Zowel de trainer als het bestuur waren bij aanvang van het seizoen enkel tevreden met een plaats in de top drie, maar stiekem hoopte men toch op de titel. “We hebben een jonge ploeg die soms wat ervaring mist. Fysiek kunnen we alle ploegen van de reeks gemakkelijk aan, maar op cruciale momenten in een wedstrijd maken we domme fouten. Het is duidelijk een mentaal probleem.”

De student kinesitherapie maakt volgend seizoen de overstap naar Rembert A in eerste nationale. “Promoveren was een must voor mij, want ik wou echt een nieuwe uitdaging. Ik speel ondertussen al twaalf jaar bij Rembert en hoopte eigenlijk al eerder om door te schuiven naar de A-ploeg. Mijn studies waren tot voor kort echter een belemmering om dat stapje hoger te zetten. Ik weet helemaal niet of ik als passeur een basisplaats zal veroveren, maar ik zal er alles aan doen om dat te doen slagen.”

(PDC)

Zaterdag 14 februari om 18 uur: Rembert Torhout B – Knack Roeselare D.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier