Jonge Yellow Tigers winnen met 0-3 van Slovenië

Redactie KW

Op het EK-kwalificatietornooi voor speelsters tot 18 in Letland heeft België met 0-3 gewonnen van Slovenië. Het werd 21-25, 16-25 en 14-25.

In set 1 starten de Young Yellow Tigers “agressief gecontroleerd” aan deze belangrijke ontmoeting. Ze stralen een enorme vechtlust uit en maken ook indruk, zowel op het publiek als op tegenstander (2-4). Een spectaculaire rally – de beste van het toernooi – eindigt met een slimme tipbal.

Slovenië is al toe aan zijn eerste time-out bij een 3-7 stand. Na deze onderbreking volgt een ‘killblock op fly’. België houdt, via een stabiele receptie in combinatie met een stevige opslagdruk, de kloof stevig vast. De kwaliteit van beide elementen zorgt enerzijds voor aanvalsopties en anderzijds voor een ‘perfecte’ organisatie in ‘blok-verdediging’. Via 6-10 over 7-12 gaan we vlotjes naar 9-16, 10-19, 12-21. Dan sputtert onze side-out even waardoor een 17-24 stand wordt omgetoverd tot 21-24. Na een Belgische time-out slaagt coach Fien Callens erin om alle kopjes terug vrij te maken en is het setpunt een feit.

De tweede set

Slovenië start met moed aan de tweede set en slaat een kloofje (5-2, 8-5). De ontwikkelde opslagdruk naast het opgekrikte niveau van hun side-out is hiervoor verantwoordelijk. Het hele Belgische team werkt zich geduldig en kalm terug in de wedstrijd. De kloof is verdwenen en een voorsprong pronkt op het scorebord (13-16).

Een gevarieerde en moeilijk leesbare spelverdeling (zowel in C1 als C2) maakt het Slovenië onmogelijk om hun ‘blok-verdediging’ succesvol te organiseren. Op deze manier loopt België zelfs weg tot 16-23. Twee aces zijn het orgelpunt van deze tweede set.

De derde set

Als deze talentvolle ploeg haar focus kan bewaren in de volgende set, zullen de leeftijdsgenoten uit Slovenië toch enkele aapjes uit hun mouw moeten schudden, willen ze ons stoppen tijdens deze missie. België blijft paniek en vernieling zaaien met de vele tactische opslagen en de Sloveense aanvalsopbouw verloopt hierdoor moeizaam en zonder rendement. Deze meisjes vinden geen oplossingen meer voor hun vele problemen (7-13, 8-19, 12-22). De matchbal is typerend voor de totale malaise bij Slovenië: een foutieve opslag …

Voor België speelden: Silke Van Avermaet 6, Charlotte Coppin, Britt Herbots 17, Lisa Van den Vonder 12, Manon Stragier 12, Hanne Coppens, Lotte De Quick, libero Anna Valkenborg.

(MC – a-foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier