Johan Lozie keert (alweer) terug bij Hermes Oostende

Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

De Wevelgemse volleybalcoach nam vorig jaar afscheid, maar keert nu op zijn stappen terug. Johan Lozie gaat aan de slag bij zijn oude liefde Hermes Oostende, waar hij aan zijn zesde termijn (!) begint. Hij wordt coach van de B-ploeg in eerste divisie.

“Johan Lozie keert – alweer – terug naar de oude stal”, kondigt Hermes-voorzitter Philippe Develter dinsdagavond aan. “Het is namelijk zo dat hij de dames B in eerste divisie onder handen zal nemen, als opvolger van Filip van Welden. Er wordt nog uitgekeken of Johan ook voor andere functies inzetbaar is binnen de club, die hij intussen van binnen en van buiten kent.”

Lozie heeft een rijkgevuld verleden in de Oostendse Mr. V-Arena en nam een jaar geleden afscheid van het volleybal. Hij stopte toen als coach van Hermes in Liga A, nadat hij in totaal al 18 seizoenen aan de slag was bij de Oostendse club. In die periode behaalde hij maar liefst tien titels en vier bekers, waarmee hij een permanent plaatsje in de clubgeschiedenis verdiende.

Niet alleen bij de damesploegen was Lozie succesvol, hij leidde destijds ook de herenploeg van eerste provinciale naar eerste nationale. Straks begint de Wevelgemnaar al aan zijn zesde termijn bij Hermes. Voor Filip van Welden was het verblijf aan de kust van korte duur, aangezien de Oost-Vlaming pas begin dit seizoen bij Hermes B aan de slag ging.

(AD – Foto a-KVDP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier