Johan Callens geeft ontslag als voorzitter scheidsrechterscommissie

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Dinsdag gaf Johan Callens uit Deerlijk onverwacht zijn ontslag als voorzitter van de scheidsrechterscommissie. “Geen plezante beslissing,” vindt Johan zelf die gedurende 42 jaar in verschillende functies actief was in de volleybalwereld, maar het laatste decennium vooral bekend stond als topscheidsrechter en voorzitter van de scheidsrechterscommissie.

“Ik moest vernemen dat ze al gedurende achttien maanden achter mijn rug bezig waren met een plan”, reageert Johan Callens. “Uiteraard heb ik niks tegen veranderingen of vernieuwingen, maar dat ze me daarover niet eens iets gevraagd hadden, zat me stevig dwars. Ik heb alles pas maandag gehoord – hoewel het plan nog moet goedgekeurd worden door het dagelijks bestuur van de volleybond – maar ik verkoos om de eer aan mezelf te houden.”

“Ik gaf dit ontslag ook in het belang van het volley en van de arbitrage in ons land. Het heeft geen zin om intern nog verder te gaan ruzie maken en dus maak ik plaats. Het ergste vind ik dat collega’s als Di Giacomo, Sorgeloose en nog enkele andere hoog gequoteerde refs me niet eens van hun plan op de hoogte brachten, want wie zegt er niet dat ik met heel wat voorstellen kon akkoord gaan? Maar dit is een ‘coup’ en dan hoeft het niet meer. Ik hoop alleen dat ze me af en toe nog een functie als supervisor gunnen”, klinkt het bij een geëmotioneerde Johan Callens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier