Jeugdig Prefaxis Menen nipt onderuit bij VH Leuven

Redactie KW

Prefaxis heeft niet kunnen winnen op het terrein van Leuven. Het kwam 1-2 op voorsprong maar daarna gingen de kopjes van de Meense youngsters naar beneden. Setstanden waren 18-25, 25-20, 17-25, 25-20 en 15-7.

Ron Andelhof pakte uit met drie verrassingen bij Menen. Lienert Cosemans, Jeroen Balduyck en Dwight Delanghe kregen de voorkeur op respectievelijk Daan van Haarlem, Jolan Cox en Dragan Radovic. Ook Anshel Ver Eecke startte weer in de basis. In de aanvangsfase bracht dat niet het verhoopte effect. Louati vond meermaals het Leuvens blok op zijn weg (4-2 en 5-3). Menen schoot daarop wakker en ging zelfs nog met een minimale voorsprong richting eerste technische time-out na twee bloks op rij van kapitein Sinnesael. Balduyck bleef goed in de match zitten en diepte de kloof verder uit. De supporters -die met de champagnebus richting Leuven trokken- lieten zich horen, de spelers werden erdoor geïnspireerd. Ook Cosemans die Delanghe met een technisch verfijnde pas helemaal vrijspeelde (11-18). Wanneer Vereecke ook een blok zette bij 14-21 was de set gespeeld. De beslissende bal kwam op naam van de blokkende dubbele meter Cosemans: 18-25.

Servicegeweld

Louati liet het receptioneel afweten, daar nam Leuven weer gretig gebruik van om op voorsprong te klimmen. Diezelfde Louati zou zijn ploeg er aanvallend wel weer bovenop helpen (12-11). Ook Leuven hielp Menen een handje door domme fouten te laten optekenen maar na een gele kaart voor Balduyck namen de thuisspelers het heft in handen. Dankzij servicegeweld kwam VHL weer langszij. Via 22-18 werd het 25-20.

Sinnesael eiste met een knappe smash en een dito blok de aandacht op in de beginfase van de derde beurt (7-9). Het zag er helemaal mooi uit wanneer Louati met een pipe de 10-14 op het scorebord hamerde. Prefaxis raakte toch nog in de problemen na een minder moment van hoofdaanvaller Balduyck. Leuven knokte terug tot 16-16 maar Prefaxis stak ook een tandje bij om weer een verschil van drie punten te maken. Opeens lukte alles bij de bezoekers: 16-18 werd 17-25 na stevig blokwerk.

Vijfde plaats

Ondanks een evenwichtige start in set vier, sprokkelde VHL een vijfpuntenbonus bijeen aan de tweede technische time-out. De receptie bij Menen was net zoals in de vorige spelletjes meer dan ondermaats. Martinez Gion loste nadien Veerecke af en Menen kreeg zowaar een nieuwe boost. Balduyck bracht Prefaxis met gerichte opslagen zelfs weer in het Leuvense spoor. Maar de achterstand helemaal ombuigen zat er niet meer in: 25-20.

In de belle bleef Leuven enthousiast spelen, Menen verloor er zowaar de moed bij. De receptie stond nog steeds niet op punt en dat brak Prefaxis zuur op. Het behaalde punt kan nog belangrijk zijn voor Andelhof en zijn team. De vijfde plaats is daarmee zo goed als binnen.

(MPM – foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier