Jente De Vries komt, maar Par-ky verliest ook twee sterkhouders

Julien Winkelmuller ontpopte zich in sneltempo tot scoremachine. © MPM
Redactie KW

Na het vertrek van Rune Fasteland naar Knack Roeselare ziet Par-ky straks ook smaakmakers Julien Winkelmuller en Janusz Gorski andere oorden opzoeken. Jente De Vries daarentegen komt dan weer de rangen versterken.

De voorbije weken kwam er vooral positief nieuws vanuit de grensclub met de contractverlengingen van coach Ratko Peris, Xavi Folguera, Anshel Ver Eeecke en Lars Maddens en de inkomende transfers van Lowie Stuer, Wannes De Beul en Yentl Bille, maar het staat nu zo goed als vast dat Par-ky twee goudhaantjes ziet vertrekken.

Opposite Julien Winkelmuller (23) gaf na Nieuwjaar al aan dat hij de optie in zijn contract niet zou lichten en de aanbiedingen van andere clubs wilde afwachten. De Fransman en topscoorder van Menen is na amper één seizoen in België op weg naar de Franse landskampioen Chaumont waar er met Yacine Louati en Nikola Mijailovic twee ex-Menenspelers actief zijn. Winkelmuller krijgt bij het huidig nummer twee uit de Pro A de zware taak om sensatie Stephen Boyer te vervangen, die klaar is voor een nieuwe opdracht in een topcompetitie.

Menen heeft met Jente De Vries (23) al een opvolger klaar voor Winkelmuller. De Vries is een Nederlander die dit seizoen met VDK Gent aan de lopende band scoorde. Hij is nu nog ploeggenoot van Lowie Stuer.

Het verhaal van Janusz Gorski (25) loopt na twee seizoenen allicht af bij de ploeg van Ratko Peris. De Poolse receptie-hoek onderhandelt met Noliko Maaseik en zou er graag tekenen. Gorski had een groot aandeel in de eerste herfsttitel van Menen voor Nieuwjaar, maar zoekt sinds zijn enkelblessure nog steeds naar zijn beste niveau.

Sportief directeur Ron Andelhof blijft niet bij de pakken zitten en onderhandelt al volop met mogelijke vervangers voor de Pool. Seppe Baetens (Guibertin) is nog steeds in beeld, al lijkt de kans eerder klein dat de ex-Red Dragon naar de grensstad komt.

Het huiswerk van de sportieve cel zit er al bijna op, want Basile Andriessen en Gilles Vandecaveye hebben hun contract met respectievelijk één en twee seizoenen verlengd. Par-ky heeft al 10 spelers voor volgend volleybaljaar. Het is nog afwachten of Jop Vercruysse ook bij Menen blijft. Met hem wordt nog gepraat.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier