Janne Devos uit Koekelare speelt zondag bekerfinale met Asterix Avo Beveren

Janne Devos © VDB
Redactie KW

Het zijn drukke tijden voor volleybalster Janne Devos uit Koekelare. Vorig weekend moest ze met haar ploeg Asterix Avo Beveren twee wedstrijden spelen en zondag staat de finale van de Beker van België op het programma. “We mogen niet te snel denken dat de buit al binnen is.”

Na haar studies aan de Volleybalschool in Vilvoorde maakte de dochter van Rembertcoach Koen Devos in het tussenseizoen de overgang naar landskampioen en bekerwinnaar Beveren. “Mijn overgang naar Asterix verliep zoals ik verwacht had. Het niveauverschil tussen mijn vorige ploeg (Topsportschool Vilvoorde, red.) in Liga B en een topteam als Beveren is heel groot. Ik heb zeker geen spijt van mijn overstap, want ik mag heel regelmatig invallen en ik leer ontzettend veel bij.”

“Het lukt voorlopig om topvolleybal te combineren met mijn studies”

Voorlopig lukt het haar nog steeds om haar sportieve ambities te combineren met haar studies LO. “Het is wel even wennen als je op kot zit, maar ik probeer mijn studietijd goed in te plannen. Dat is niet altijd gemakkelijk, maar voorlopig lukt het nog altijd om zowel op topniveau te volleyballen als te studeren in Leuven.”

Vorig weekend stond haar ploeg nog tegenover de andere bekerfinalist VC Oudegem. “We wonnen met 0-3 bij de derde uit de rangschikking, maar die cijfers zeggen niet alles. Elke set was uitermate spannend en eigenlijk was het klasseverschil minimaal. Met de bekerfinale in het achterhoofd speelden beide ploegen zeker geen verstoppertje. Integendeel, het was een heel open wedstrijd. Zondag hebben beide ploegen in het Sportpaleis zeker evenveel kansen om de Beker van België in de lucht te mogen steken”, blikt Janne vooruit.

“We mogen Oudegem zeker en vast niet onderschatten”

Ook over het verdere verloop van de competitie in de hoogste reeks heeft Janne een duidelijke mening. “Het is natuurlijk onze bedoeling om dit jaar opnieuw kampioen te spelen. We mogen echter niet te snel denken dat de buit al binnen is. We zullen de reguliere competitie als eerste afsluiten, maar in de play-offs is alles nog mogelijk. Zowel Michelbeke, Oudegem als Tongeren zijn ploegen die we best niet onderschatten.”

“Hier krijg ik de kans om tegen buitenlandse topploegen te spelen”

Ondertussen heeft de Koekelaarse ook een duidelijk beeld over haar sportieve toekomst. “Ik heb nog heel wat groeimarge en net daarom zit ik heel goed bij Beveren. Hier krijg ik de kans om tegen buitenlandse topploegen te spelen en dat is ideaal voor mijn sportieve ontwikkeling. Ik blijf zeker nog één jaar bij deze ploeg en daarna zien we wel. Ook bij een andere ploeg uit Liga A zou ik ongetwijfeld kunnen meedraaien.” (PDC)

Zondag 18 februari om 18 uur in Sportpaleis Antwerpen: Asterix Avo Beveren-VC Oudegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier