Jan Van Huffel gaat bij Marke-Webis, Kris Tanghe komt

Neil Oerlemans (tweede van links) heeft hier net felicitaties ontvangen van zijn coach Jan Van Huffel. © MPM
Redactie KW

Verrassende trainerswissel bij Marke-Webis in Liga B, dat Jan Van Huffel vanaf volgend seizoen vervangt door Kris Tanghe. Van Huffel was in totaal 18 seizoenen in dienst bij de fusieclub.

“Jan heeft een aantal professionele uitdagingen die de combinatie jaar op jaar moeilijker maken. Na zoveel jaar, waaronder ook vele jaren met dezelfde spelers die nog groeimarge hebben, is het verhaal uitverteld en wordt het tijd om een nieuwe sportieve wind te laten waaien. Jan zal in de beste verstandhouding afscheid nemen van onze club en zich focussen op de andere uitdagingen in zijn leven”, laat het bestuur in een persmededeling weten.

Icoon in het Belgisch volleybal

De voorbije weken werd ook intensief gezocht naar een opvolger en de fusieclub kwam al snel bij Kris Tanghe uit. De West-Vlaming is een icoon in het Belgisch volleybal en knoopte de successen aaneen als speler bij onder andere Roeselare, Cannes en Menen. Ook als coach oogde hij hoge ogen. Hij leidde Menen naar een eerste en enige bekerfinale uit de geschiedenis en onder zijn bewind beleefde Antwerpen een hoogconjuctuur met bekerwinst en een finale van de play-offs.

Kris Tanghe.
Kris Tanghe.© MPM

Ondanks die glorieperiode werd hij er drie jaar geleden verrassend de laan uitgestuurd. Zijn ontslag lokte destijds veel reacties uit. De 45-jarige Tanghe was onder Dominique Baeyens ook assistent-coach bij de Red Dragons.

Solide spelerskern uitbouwen

“Er wacht Kris een mooie uitdaging om ook volgend seizoen, net als de vorige seizoenen onder Jan, een solide spelerskern uit te bouwen en opnieuw mooie sportieve resultaten neer te zetten. Kris zal daarbij verder gesteund worden door Dirk Courtens (scouting) en Dieter Vandenbroucke, die onder de vleugels van Kris ervaring wil opdoen in combinatie met zijn T1-schap bij de eerste divisieploeg”, laat het bestuur van Marke-Webis weten.

Jan Van Huffel blijft nog tot het eind van het seizoen bij de fusieclub.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier