Ijzersterk Menen houdt drie punten thuis tegen Aalst

Vreugde bij Menen na een punt. © foto MPM
Redactie KW

Par-ky heeft na een roemloze nederlaag in Roeselare op de openingsspeeldag van de Final 4 geantwoord met een knalprestatie tegen Aalst. Na een 3-1-zege (22-25, 25-19, 22-25 en 25-18) kan het zelfs nog volop meedoen voor de titel.

Bezoeker Wendt begon niet lekker aan de partij en geraakte twee keer op rij niet door het blok, wat Menen al snel een 3-0 opleverde. Meteen erna mokerde Colson buiten wat de start nog mooier maakte voor Par-ky, dat met Andriessen begon in plaats van Fasteland die naar Roeselare gaat. De reactie van Lindemans liet niet op zich wachten met Wendt die de Meense receptie aan flarden serveerde: 4-6.

De rust kwam terug via ouwe getrouwe Jelle Sinnesael die met twee bloks de 8-8 forceerde. Menen nam nadien ook weer het voortouw: 14-11 tot de dekselse Fransman Wendt weer aan het opslagkanon kwam (14-15). Maar opnieuw stond Sinnesael twee keer na elkaar op de juiste plek om een muurtje op te trekken en zo weer gelijk te stellen. Aalst was volleyballend niet beter dan Menen, integendeel. Het serveerde gewoon op een veel hoger niveau. Ook Staszewski demonstreerde in dat onderdeel tot 18-20, De Paepe kon er ook wat van: 21-24. Silva zag er een paar keer niet te goed uit.

Andriessen blinkt uit

Par-ky trok zich op aan de gedachte dat Menen volleyballend sterker was dan de tegenstander om in het tweede spel naar 9-2 te spurten. Andriessen mocht zich ook in de kijker spelen. En hoe? Het ene magistrale blok na het andere en Aalst helemaal van de kaart bij 17-5. De ondertussen ingevallen Mihalj (terug na zware blessure) kon daar weinig aan veranderen. Par-ky helemaal ‘on fire’. Het niveau grensde zowaar aan dat van de uitstekende heenronde die Menen bekroonde met een herfsttitel. Al zou het nadien weer kreunen (eventjes) onder de opslagen van de Ajuinen met 22-16 tot gevolg.

De 17-jarige Van Hoyweghen bleef tusssen de lijnen in het derde bedrijf dat evenwichtig begon (9-9) maar Gorski zorgde met een winnende aanval en een blok wel voor een eerste kloofje dat niet lang op de bordjes bleef omdat Silva bibberde op de benen. Wendt liet niet na te profiteren en de 13-15 te maken. Na een dubieuze fase -die Gorski geel kostte- klom Aalst op 16-19 en toch kraakte de thuisploeg niet. Sinnesael en Gorski blokkeerden Menen naar 21-20: de volgepakte Vauban weer in vuur en vlam. Zeker wanneer de ingevallen Vandecaveye uitpakte met juweeltjes aan de opslaglijn: 23-20.

Scherprechter

Ver Eecke sloeg zijn ploeg naar 9-6 in het vierde spel en Winkelmuller dwong de Oost-Vlamingen bij 12-8 in een time-out. De Franse opposite bleef een hoog rendement halen. de Ajuinen verslikten zich nadien meermaals in hun opslag en bleven zo met lege handen achter.

De volgende wedstrijd van Menen staat woensdag al op het programma. Dan komt Noliko Maaseik op bezoek naar de Vauban. Par-ky zou maar al te graag scherprechter spelen in de titeldebatten en punten rapen.

(MPM – Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier