Historische titel voor de heren van Ruvo Ruddervoorde in eerste provinciale

Redactie KW

Hoewel Ruvo liefst zeven (!) spelers moest missen, werd streekgenoot VKt Torhout toch verslagen. Ruddervoorde pakt daardoor de titel in eerste provinciale.

Voor Ruvo Ruddervoorde is het seizoen 2016-2017 al het tweede boerenjaar op rij. Vorig jaar mocht het team pronken met de provinciale beker en werd het tweede in eerste provinciale, dit jaar behoort zelfs de dubbel tot de mogelijkheden. Ruvo speelt op paasmaandag namelijk opnieuw de bekerfinale, terwijl het titelfeest zaterdagavond mocht ingezet worden.

Evident was het zeker niet voor Ruvo. Tegen nummer zes VKt Torhout zijn het steeds felbevochten duels en bovendien moest de leider zeven spelers missen door blessures. Coach Stefan Moerman trok daardoor noodgedwongen zelf een spelersplunje aan. De thuisploeg had echter zijn zinnen gezet op de titel en bijhorende promotie naar tweede divisie. Na een dik uur spelen werd de derde set met 25-18 binnengehaald en kon het Ruddervoordse feest gestart worden.

Opvallend: het was al het tweede titelfeest dat zaterdag mocht ingezet worden in de Ruddervoordse sporthal Riderfort. ‘s Middags werden de dames van Elckerlyc Zwevezele B namelijk kampioen in vierde provinciale C, na een 3-2-nederlaag bij eerste achtervolger Ruvo Ruddervoorde B.

(AD – foto GS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier