Hermes Volley C promoveert niet: “Dan maar volgend seizoen”

Margo Ketels.
Redactie KW

Door de verloren wedstrijd van vorig weekend tegen VT Lichtervelde mogen de dames van Hermes C hun titelambities nog minstens één jaar opbergen. De laatste wedstrijd tegen Gidas Gits is nog enkel een formaliteit.

Spelverdeelster Margo Ketels (22) uit Bredene weet hoe het komt dat de ploeg vorige week de laatste kans op promotie liet liggen. “We waren helemaal klaar voor die belangrijke wedstrijd, want je voelde dat er een gezonde stress leefde in de groep. We verloren echter door een te hoge foutenlast. Het spel van Lichtervelde was meer samenhangend en wij zijn op belangrijke momenten in de fout gegaan. Het was hoe dan ook een leerrijke partij en we zijn nu nog meer bewust van onze werkpunten.”

Niettemin blikt de masterstudent LO heel tevreden terug op het voorbije seizoen. “Vooral onze heenronde was prima. We hebben een heel jonge ploeg en moesten verschillende nieuwe speelsters inpassen. Dat is vrij goed gelukt, want uiteindelijk hebben we toch tot het einde van het seizoen kunnen wedijveren met de beste teams uit de reeks. Het is echt geen ramp dat we dit jaar niet promoveren.”

Zowel coach Ania Weber als Margo weten maar al te goed wat hen te doen staat als de ploeg ooit kans wil maken op promotie naar de hoogste provinciale reeks. “Onze groep hangt heel goed aan elkaar, maar we moeten consistenter spelen, de foutenlast beperken en goede afspraken maken. Als we daarin slagen, doen we volgend seizoen zeker opnieuw mee voor de titel. Er steekt duidelijk een gezonde drive in deze ploeg.”

Over haar eigen sportieve ambities is Margo Ketels vrij duidelijk. “Momenteel komen mijn studies op de eerste plaats, maar gelukkig kan ik door een goede planning de combinatie met mijn favoriete sport aanhouden. Toch hoop ik om ooit eens in eerste provinciale te spelen. Het liefst met Hermes, maar dat is voorlopig nog toekomstmuziek”, besluit Margo enthousiast. (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier