Hermes rekent volgend seizoen op Oostendse libero’s in Liga A

Megan Vanden Berghe traint dit seizoen al wekelijks mee met Hermes A. © Foto Bart
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Megan Vanden Berghe (Hermes Oostende B) en Daryl Roels (VKt Torhout) worden volgend seizoen de libero’s van Hermes Oostende A.

De 19-jarige Megan Vanden Berghe traint nu al wekelijks mee met de eerste ploeg van Hermes, maar werkt haar wedstrijden af met de B-ploeg in eerste divisie. Megan, die vroeger nog ballenraapster was bij Hermes A, begint straks aan haar tiende seizoen bij Hermes en mag dus debuteren op het hoogste niveau. “De stap van eerste divisie naar Liga A is wel groot, maar ik ben leergierig en heb er vertrouwen in. Dit is toch een droom die uitkomt”, klinkt het bij de studente handelswetenschappen.

“Kreeg het vorig jaar niet over mijn hart”

Ook de andere libero van Hermes wordt een Oostendse die nog geen 1m70 meet, namelijk de 23-jarige Daryl Roels. Daryl speelde de afgelopen jaren als receptie-hoekspeelster bij VKt Torhout, nu in Liga B, maar keert straks terug naar haar jeugdclub. Op haar 16de debuteerde Daryl al eens op het hoogste niveau, straks is ze een volwaardig lid van Hermes A.

Daryl Roels is dit seizoen receptie-hoekspeelster bij VKt Torhout in Liga B.
Daryl Roels is dit seizoen receptie-hoekspeelster bij VKt Torhout in Liga B.© Foto JS

“Vorig jaar vroeg Fred (de nieuwe coach Frederik De Veylder, red.) me al bij Oudenaarde, maar ik kreeg het toen niet over mijn hart om net na de titel te vertrekken bij VKt. Nu beleef ik niet bepaald een topseizoen, want door een schouderoperatie in september heb ik nog niet veel kunnen bewijzen. Ik hoop wel absoluut op een mooi afscheid bij Torhout en wil zeker dat het team in Liga B blijft. Ik ken Megan trouwens behoorlijk goed en denk dat we veel van elkaar kunnen opsteken. Zij heeft als voordeel dat ze nu al wekelijks mee traint met het team, maar vroeger trainde ik zelf ook al mee in Liga A. Ik denk dus dat we elkaar waard zijn.”

Al negen speelsters voor volgend seizoen

De toekomstige spelerskern van Hermes telt momenteel al negen spelers: Nina Coolman, Sofie Van Acker, Lien Moijson en Zita Huybens blijven bij de ploeg, Lise De Valkeneer (Gent), Fanny Lafebere (Oudenaarde), Evi Van Der Sichel (Oudenaarde), Daryl Roels (Torhout) en Megan Vanden Berghe (Hermes B) zijn de nieuwkomers. Er wordt nog onderhandeld met twee spelverdeelsters, één middenspeelster en één opposite.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier