Hermes plaatst zich vlotjes voor de halve finales van de Beker van België

Birthe Wittock lag in set twee aan de basis van de ommekeer. © JLO
Redactie KW

In de kwartfinales van de volleybeker van België heeft Hermes Oostende makkelijk gewonnen van Amigos Zoersel. Het werd 3-0. Setstanden 25-20, 27-25 en 25-16.

Hermes Oostende heeft zich vlot geplaatst voor de halve finales van de Beker Van België. Het klopte overtuigend Amigos Zoersel met 3-0. Enkel de tweede set kende het wat receptionele problemen en haalde het een 12-18 achterstand op. In de derde set nam Hermes opnieuw de maat van Zoersel en werden met 25-16 de puntjes op de i gezet.

De bezoekers hadden nochtans de beste start (6-10), maar werden door een collectief sterk verdedigend Hermes teruggefloten. Marie Bakima blockte en sloeg Oostende naar 25-20. In de tweede set zorgden de bezoekers voor de ommekeer. Van 7-3 ging het over 7-8 naar 12-18, getekend Vandendriessche. Hermes beet niet van zich af en via de ingekomen Birthe Wittock en enkele blocks van de Nederlandse midden Annelies Alons stoomde het naar setwinst (27-25).

In de derde set was de kloof al bij 14-7 gemaakt. Oostende was duidelijk collectief te sterk. Vooral het block werd keer op keer als wapen gebruikt.

In de halve finales speelt Hermes over twee wedstrijden tegen VDK Gent.

Hermes: Bakima, Cools, Van Acker, Nagels, Alons, Birthe en Jolien Wittock. Libero: Nouwen.

Zoersel: Lauwers, Vandendriessche, Eykens, Van Bree, Adams, Coolman. Libero: Van Santvliet.

(JLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier