Hermes Oostende zet Zoersel met 3-0 zege op zeven punten

De sleutelwedstrijd voor het Europees ticket tussen Hermes en Amigos Zoersel is op 3-0 geeindigd. Door deze zege blijft Oostende op de vierde plaats in de klassering.

Oostende, dat het zonder de geblesseerde Anja Van Damme moest stellen, nam de wedstrijd meteen in handen. Doublure Paulien Neyt toonde meteen dat ze er klaar voor was en bracht de kustploeg 8-5 voor. De Amerikaanse middenspeelsters Tania Schatow blokt naar 11-8. Een colectief sterk Oostende behield gemakkelijk de voorsprong (16-12). Het was terug opposit Paulien Neyt dat bij 25-18 de set uitsmashte. De 1-0 voorsprong was dan ook meer dan verdiend. De tweede set werd geopend met drie opeenvolgende punten van Iris Vandewiele 3-2. Zoersel kwam echter meer in d ewedstrijd en bleef gelijke tred houden (10-11). Meer nog, enkele missers van de kustploeg werden genadeloos afgestraft. Op enthiosiasme en met veel vechtlust kwamen ze tot 13-18 voor. Een opslagreeks van Vandewiele bracht de thuisploeg terug tot 17-19. Delfien Brugman zorgde eigenhandig voor de 20-20 gelijkstand.

Met een twee aces van Delfien en een power smash van de onhoudbare Tania Shatow werd set 2 met 25-20 gewonnen. De derde set begon vrij stroef. De missers stapelden zich op en van echt mooie punten was er geen sprake meer. Nadat het gelijk opging tot 10-10 maakten de bezoekers een eerste kloofje (11-13). Hermes remonteerde via Shatow en kwam 18-16 voor. Twee opslagmissers op rij lieten de score naar 20-19 evolueren. Twee kill bloks van Schatow bracht de kustploeg op rozen 24-21. Zoersel kon via nog terugkeren naar 24-23, maar opnieuw Schatow zorgde voor de verlossing (25-23).” De buit is binnen. Als we op deze manier verder blijven spelen mag het Europees ticket ons niet ontglippen. Schatow steekt echt boven de tegenstander uit. De waarde van Fien Callens was zeker niet onbelangrijk. Een stevige partij van onze libero Margot Voets die verdedigend heel wat werk verrichtte”, aldus assistent Sven Govers.