Hermes Oostende zakt naar plaats vier na vierde nederlaag op rij

Redactie KW

De kustploeg was niet opgewassen tegen het ongeslagen Dauphines Charleroi en ging met 3-0 onderuit. Setstanden waren 25-20, 25-16 en 25-16.

De dames van Hermes Oostende hoopten eindelijk de overwinning te behalen in een topper, zaterdagavond op het veld van Dauphines Charleroi. Bij aanvang van de wedstrijd stond Hermes derde in Liga A met 13 op 15. Charleroi bleef met 15 op 15 nog foutloos.

Het Oostendse vertrouwen kreeg de voorbije weken echter een deukje. Na een uitstekende start met 12 op 12 ging het team met 2-3 onderuit tegen VC Oudegem. Vervolgens werd zowel in de beker als in de competitie ook van landskampioen Asterix Kieldrecht verloren.

Ontnuchterende één op negen

Die lijn werd op het veld van Charleroi verder gezet. De thuisploeg bleek in alle spelonderdelen de betere en won dan ook vlot met 3-0. De eerste set was met 25-20 nog enigszins spannend te noemen, sets twee en drie waren dat helemaal niet. Met tweemaal 25-16 bevestigden de dames van Charleroi hun plaats bovenin het klassement.

Een ontnuchterende één op negen brengt Hermes Oostende naar plaats vier in het klassement. VC Oudegem, dat nochtans een wedstrijd minder speelde, won wel haar partij en springt over Hermes naar plaats drie. In december kan Oostende evenwel nog een goede zaak doen. Terwijl de andere topploegen elkaar nog ontmoeten, krijgt de kustploeg vooral haalbare kaarten voorgeschoteld.

(AD – Foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier