Hermes Oostende volgend seizoen opnieuw Europa in

30/04/17 om 16:27 - Bijgewerkt om 16:26

Het felbegeerde Europese ticket is binnen. Na de 3-2 nederlaag in Charleroi deed Oostende in de eigen Mister ' V'-Arena wat er van hen verwacht werd: met 3-0 winnen. Dankzij supersub Nina Coolman klom Oostende tegen de Henegouwers naar ongekende hoogtes. Met een beperkte kern maar een goeie groepssfeer vochten ze zich naar de vierde plaats in de klassering en het bijhorend Europees ticket in de play-offs.

Hermes was meteen bij de les en kon met een opslagreeks van Lara nagels meteen 4-1 uitlopen. Charleroi was niet echt onder de indruk en remonteerde via de Kroatische Mlinar tot 6-9. Voor de groen-gelen meteen het signaal om terug een tandje bij te steken. Setter Lara Nagels gaf het goede voorbeeld met een geslaagde tweedehandse bal (11-9). Vanaf dit moment lieten beide ploegen elkaar niet meer los tot 19-19. Nina Coolman smashte naar 22-20. Toch gaven de Carolo's zich nog niet gewonnen en was het terug Mlinar dat Charleroi zowaar op setbal bracht (23-24). Nina Coolman redde de eerste en Jolien Wittock de ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!