Hermes Oostende verrassend onderuit in de Beker van België

Het team van Hermes Oostende, onder leiding van coach Johan Lozie, in het seizoen 2015-2016. © Foto KVDP
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Bij Jaraco As, dat nochtans in Liga B uitkomt, verloor Hermes kansloos met 3-0.

Jaraco As geldt als één van de sterkste teams in Liga B, maar in principe mocht deze hindernis geen probleem vormen voor Hermes Oostende. Vorige week kende Oostende ook al een moeilijke start tegen Datovoc Tongeren – toen een 0-2-achterstand nog werd omgezet in 3-2-winst – maar nu kon de scheve situatie niet meer rechtgezet worden.

“Mogen niet nonchalant zijn”

“In het vervolgen moeten we er echt wel meteen staan, ook in de beker tegen Jaraco As mogen we dus niet nonchalant zijn”, zei de Oostendse spelverdeelster Lara Nagels daarover in De Zeewacht. “Normaal moeten we deze wedstrijd winnen, maar we mogen zeker niet denken dat het ‘maar’ tegen een ploeg uit een lagere reeks is.”

Een waarschuwing die kan tellen, maar het hielp de kustploeg hoegenaamd niet. Met 25-14, 25-21 en 25-16 haalde Jaraco een wel erg gemakkelijke overwinning binnen. Hermes, dat hoopte op een mooi bekerparcours dit seizoen, is overigens de enige ploeg uit Liga A die tegen een lager spelend team verloor. Een ontgoocheling voor Oostende, dat vorige week nog puik speelde in de CEV Cup tegen titelverdediger Dinamo Krasnodar.

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier